Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Χάρισμά σου το “Royal”»! Απάντηση – φαρμάκι από Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπα Χάρι στην Ελισάβετ…


“Επιλέγουμε να μην χρησιμοποιούμε την λέξη Royal παρόλο που δεν ανήκει στο Παλάτι” η επίσημη απάντηση.

Όλο το “άγριο” παρασκήνιο

Το… σίριαλ με την “ανεξαρτητοποίηση” του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ καλά κρατεί και η αλήθεια είναι πως όσο τυπικά και “θεσμικά” και αν εκφράζονται οι απόψεις από τις δύο πλευρές, η όλη υπόθεση είναι αυτό που λέμε “βούτυρο στο ψωμί” των βρετανικών -και όχι μόνο- ταμπλόιντς.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την χρήση μιας… και μόνο λέξης. Τι λέξης όμως! Της λέξης “royal“.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν χθες πως θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη λέξη στην επωνυμία τους, αφού αποφάσισαν αιφνιδίως να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στον Καναδά.

Η Ελισάβετ το απαγόρευσε και η Μέγκαν Μαρκλ… πικράθηκε

Οι εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε είχαν το δικό τους ενδιαφέρον, μετά την ρητή απαγόρευση της Βασίλισσας Ελισάβετ στο ζεύγος να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο τίτλο

Άτομα από το στενό περιβάλλον της αμερικανίδας ηθοποιού μετέφεραν την πικρία και την οργή της, με την Μέγκαν Μαρκλ να φέρεται να λέει ουσιαστικά πως τίποτα δεν μπορεί να “σταματήσει νομικά” εκείνη και τον Χάρι από το να χρησιμοποιούν το “βασιλικό όνομα”, το Sussex Royal!

Παρόλα αυτά, το ζεύγος αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο τίτλο, ωστόσο αυτό ειπώθηκε με αρκετή δόση… από φαρμάκι!

Η αλλαγή στο επίσημο site και το μήνυμα στην Ελισάβετ: “Δεν σου ανήκει ο τίτλος”!

Τι συνέβη λοιπόν; Εκτός από την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου του ζευγαριού, υπάρχει και μια αλλαγή στο επίσημο site τους, το sussexroyal.com

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας έχουν προσθέσει μια ενότητα στην σελίδα τους, στην οποία επιμένουν πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον τίτλο αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν είτε στην Βρετανία, είτε στο εξωτερικό, παρόλο που όπως σημειώνουν, η λέξη αυτή δεν… ανήκει στην Ελισάβετ!

Στο site αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Όπως αναφέρθηκε τον Ιανουάριο σε αυτό το site, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να ξεκινήσουν ένα “ίδρυμα”, αλλά αντιθέτως σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο για να επηρεάσουν σε αλλαγές και να συμπληρώσουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει παγκοσμίως από τόσα εξαιρετικά ιδρύματα”.

Και συνεχίζει το κείμενο: “Ενώ δεν είναι υπό την δικαιοδοσία της Μοναρχίας ή του Cabinet Office η χρήση της λέξης “Royal” στο εξωτερικό, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιούν το “Royal Sussex” ή οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης “Royal” σε οποιοδήποτε έδαφος (είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό) όταν η μετάβαση ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2020″.

Μέγκαν Μαρκλ

Το άγριο παρασκήνιο για τους… Royal Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπα Χάρι!

Η απόφασή αυτή ελήφθη έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών μεταξύ του ζευγαριού και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σχετικά με τον τρόπο που θα παρουσιάζονται στον κόσμο, στο μέλλον.

«Συμφωνήθηκε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί επισήμως αυτήν την Άνοιξη, δεν θα ονομάζεται Sussex Royal Foundation», γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος τύπου του ζευγαριού.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προτίθενται να χρησιμοποιούν το SussexRoyal σε οποιοδήποτε πεδίο μετά την Άνοιξη του 2020». Την παρούσα στιγμή, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χρησιμοποιούν εκτενώς το συγκεκριμένο μπραντ.

Ο ιστότοπός τους ονομάζεται sussexroyal.com και είχαν αιτηθεί να κατοχυρώσουν ως εμπορικό σήμα τις φράσεις Sussex Royal και Sussex Royal Foundation για χρήση τους σε βιβλία, γραφική ύλη, ενδύματα όπως πιτζάμες και κάλτσες, φιλανθρωπικές εκστρατείες.

newsit

Shares