Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από αύριο σε μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες…

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και για τους υπαλλήλους και για το κοινό από την Τετάρτη 29/07/2020.Από την μια η χαλάρωση των πολιτών και από την άλλη η χαλάρωση και των ελέγχων έχουν οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός από τα σούπερ μάρκετ.

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα).

Επίσης σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) σε καταστήματα λιανικής  καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής». Ο κ.Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, τρόλει),  στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ και για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Shares