Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Χάος στην Τουρκία: O Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του, υπουργού Οικονομικών

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της προεδρίας…

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την Άγκυρα,ο Τούρκος Πρόεδρος αποδέχτηκε την παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας.

Δεκτή έγινε η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τον πεθερό του και πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Έγινε δεκτή από τον πρόεδρό μας η απαλλαγή των καθηκόντων του Μπεράτ Αλμπαϋράκ από το υπουργείο Οικονομικών εκ μέρους του προέδρου μας»

Αναβρασμός επικρατεί στους κυβερνητικούς και όχι μόνο κύκλους της Άγκυρας σχετικά με την αυθεντικότητα της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος με ανακοίνωση του στο Instagram, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Παρόλα αυτά δεν υπήρχε επίσημη κυβερνητική επιβεβαίωση.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια»

Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Bloomberg.

“Βράζει” η αντιπολίτευση στην Τουρκία – “O Ερντογάν διοικεί τη χώρα σαν οικογενειακή επιχείρηση”

Τουρκία: Αντιμέτωπος με την «τέλεια καταιγίδα» ο Ερντογάν μετά την παραίτηση του ΥΠΟΙΚ γαμπρού του

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares