Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Χάος στην Κύπρο με το μεταναστευτικό – Βίαια επεισόδια στη Λεμεσό, 13 συλλήψεις

Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο, με μερίδα της κοινωνίας να αντιδρά βίαια, προκαλώντας επεισόδια, και τον Πρόεδρο της Μεγαλόνησου να υπόσχεται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Στη σύλληψη 13 συνολικά προσώπων προχώρησε η κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου, γύρω στις επτά και μισή χθες βράδυ συγκεντρώθηκαν σταδιακά στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ στη Λεμεσό γύρω στα 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα 12 πρόσωπα, με αριθμό προσώπων να έχει προβεί σε κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στον παραλιακό, ενώ τέθηκαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

«Θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Βάβλα, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί σε νέα επεισόδια στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέραν από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε. Και δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν (στα επεισόδια) αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πάνω από όλα προσβάλλουν τη χώρα μας.

Άρα, πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο θέματα. Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι κάτι άλλο και υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, όπως η μείωση του αριθμού αυτών που έρχονται, περισσότερες επιστροφές από αυτούς που φτάνουν στη χώρα μας, εξέταση περισσότερων αιτήσεων (ασύλου) της τάξης του 80% και, ναι, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό και μπορώ να δηλώσω σήμερα, γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω, θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό. ‘Αρα, δεν έχουν καμία σχέση αυτά που είδαμε χθες βράδυ με το μεταναστευτικό και δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο θέματα.

ieidiseis

Shares