Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΧΑΟΣ στη Λευκορωσία: Ποινή φυλάκισης 10 ημερών επέβαλε δικαστήριο σε ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης…

ΧΑΟΣ στη Λευκορωσία: Ποινή φυλάκισης 10 ημερών επέβαλε δικαστήριο σε ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης...

Δικαστήριο του Μινσκ επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ημερών στον Σεργκέι Ντιλέφσκι, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων…

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή στην Όλγκα Κοβάλκοβα που είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων.

Ο Ντιλέφσκι που είναι πρόεδρος της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου τρακτέρ του Μίσνκ MTZ) συνελήφθη χθες, όπως και η Κοβάλκοβα η οποία είναι έμπιστο πρόσωπο της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Και οι δύο συνελήφθησαν μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου.

Επίσης δικαστήριο του Μίνσκ επέβαλε στον πρώην πρόεδρο του ανεξάρτητου συνδικάτου Νικολάι Ζίμιν, με το αιτιολογικό ότι συμμετείχε σε μαζική συγκέντρωση που διοργανώθηκε χωρίς την έγκριση των αρχών, χρηματικό πρόστιμο 1215 λευκορωσικών ρουβλίων (περίπου 423 ευρώ).

Στον συμπρόεδρο της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου Belaruskalia, επεβλήθη πρόστιμο 674 λευκορωσικών ρουβλίων (περίπου 253 ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares