Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χανιά: Στον ανακριτή ο 52χρονος που χτυπούσε με σανίδα την κόρη του

Στον Ανακριτή Χανίων οδηγείται σήμερα ο 52χρονος πατέρας που κατηγορείται πως χτυπούσε με σανίδα την κόρη του στο κεφάλι, ενώ έχει γίνει γνωστό πως κακοποιούσε όλη την οικογένεια.

Ο 52χρονος βρέθηκε χτες ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Δικαστηρίου Χανίων προκειμένου να δικαστεί για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε και στον 65χρονο γείτονά του και τον γαμπρό του.

Ωστόσο, η υπόθεση έλαβε νέα αναβολή καθώς ο δικηγόρος του 52χρονου χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί για τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πλέον, η δίκη αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Στο… πλευρό του η μάνα της 17χρονης
Παρά τα όσα έχουν συμβεί η μητέρα της 17χρονης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατέρα της βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες των γειτόνων στο cretapost, η μητέρα από την πρώτη στιγμή ήταν αδιάφορη για τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους και φαίνεται ότι δεν την ένοιαζε η επιθετική συμπεριφορά του 52χρονου στα παιδιά της.

Η ίδια, από την στιγμή που συνελήφθη ο σύζυγός της, βρέθηκε στο πλευρό του δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς περνάει ενώ τον βοηθάει σε ότι εκείνος χρειάζεται όσο παραμένει στα κρατητήρια.

Σήμερα το πρωί, πήγε μαζί του στα δικαστήρια και έφυγε αργά το μεσημέρι προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι.

Ζητούσε συγνώμη από τους γείτονες
Δύο 24ωρα μετά το περιστατικό της σύλληψης του 52χρονου η μάνα φαίνεται ότι άλλαξε συμπεριφορά ως προς τους γείτονες.

Ενώ αρχικά τους ζητούσε τον λόγο επειδή κατήγγειλαν τον άνδρα της στην αστυνομία πλέον άρχισε να ζητάει από όλη την γειτονιά συγνώμη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σήμερα έπιασε τους γείτονες ζητώντας τους να αποσύρουν τις μηνύσεις.

«Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε και τα τρία παιδιά από τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε μία από τις γειτόνισσες της οικογένειας στο cretapost.gr.

Η επόμενη ημέρα για την 17χρονη
Πρώτο μέλημα της 17χρονης, μετά που έσπασε την σιωπή της, είναι να τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης τόσο για εκείνην όσο και για τα αδέρφια της.

Η ίδια έχει καταθέσει στην αστυνομία την επιθετική συμπεριφορά του πατέρα της τόσο προς σ’ αυτήν όσο και προς τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας ενώ έχει κάνει και ιδιαίτερη αναφορά για την αδιαφορία που επιδείκνυε σε άγρια περιστατικά βίας η μητέρα της.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η μητέρα της 17χρονης μετά τη σύλληψη του πατέρα κλείδωσε έξω την έφηβη χωρίς νερό και χωρίς φαγητό με την νεαρή κοπέλα να βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των γειτόνων.

«Χτυπούσε την κόρη του με μανία με μία σανίδα»
Ήταν λίγο μετά τις 4 προχθές το απόγευμα όταν από το διπλανό σπίτι, του πρώτου ορόφου, στη Νέα Χώρα Χανίων ξεκίνησε πάλι ένας μεγάλος καυγάς ανάμεσα στον 52χρονο και την 17χρονη κόρη του.

«Ο πατέρας μου καθόταν στο μπαλκόνι και έπινε τον καφέ του. Το μπαλκόνι μας με το μπαλκόνι της οικογένειας του 52χρονου χωρίζονται από ένα γυάλινο διαχωριστικό.

Γύρω στις 4.20 ακούει φωνές μέσα από το σπίτι και τη 17χρονη να βγαίνει έξω στο μπαλκόνι για να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες. Βγαίνει ο 52χρονος έξω κρατώντας μία ξύλινη τάβλα και άρχιζε να χτυπάει το παιδί στο κεφάλι και το σώμα. Η 17χρονη κρύφτηκε κάτω από μία απλώστρα για να προστατευθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα», περιγράφει η κόρη του 6χρονου και συνεχίζει: «Τότε ο πατέρας μου άρχισε να φωνάζει στον 52χρονο να σταματήσει και εκείνος τον πλησίασε και του επιτέθηκε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο και φεύγει από το σπίτι με το μηχανάκι του. Ο πατέρας μου παίρνει την αστυνομία που έρχεται στο σπίτι ενώ αναζητά τον 52χρονο. Λίγη ώρα αργότερα επιστρέφει εκείνος στο σπίτι και μόλις μας βλέπει αρχίζει να μας απειλεί και να μας βρίζει επειδή καλέσαμε την αστυνομία και μετά έφυγε πάλι αλλά πιο κάτω ήταν ο γαμπρός μου με έναν αστυνομικό που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν».

Επιτέθηκε στους γείτονες η μητέρα των παιδιών
Επίθεση στους γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία έκανε και η μητέρα των παιδιών η οποία την ώρα που γινόταν ο άγριος καυγάς και ο ξυλοδαρμός βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά.

«Η μητέρα των παιδιών μας έκανε επίθεση επειδή πήραμε την αστυνομία. Ήταν παρούσα στον καυγά και τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης της και δεν έκανε τίποτε.

Η μητέρα έχει επίσης κακοποιηθεί και δεν ξέρω γιατί δεν μιλάει. Αντίθετα, μας απειλεί κάθε φορά που μιλάμε», περιέγραψε χαρακτηριστικά η κόρη του 65χρονου.

Τραυματισμένα και τα ζώα της οικογένειας
Εκτός από τα παιδιά και τη γυναίκα του ο 52χρονος φαίνεται πως επιτίθεται και στα σκυλιά του.

Όπως αναφέρει η κόρη του 65χρονου, τα δύο σκυλιά είναι σε κατάσταση σοκ από τα τραύματα που τους προκαλεί ο 52χρονος.

«Έχει δύο σκυλιά και αν δείτε πως τα έχει κάνει είναι σοκ. Αυτά τα τραύματα που έχουν τα σκυλιά τα έχει προκαλέσει ο 52χρονος. Τα χτυπάει με μανία στο πρόσωπο, στα πόδια», τονίζει η κόρη του 65χρονου.

Κλείδωσε το 2χρονο παιδί του στο μπαλκόνι τα ξημερώματα

Μία από τις πολλές εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν τα παιδιά του 52χρονου είναι και το περιστατικό που χρονολογείται προ διετίας περίπου.

Όπως αναφέρουν οι γείτονες της οικογένειας πριν δύο χρόνια το μικρότερο παιδί, περίπου 2 χρονών τότε, ούρλιαζε και φώναζε: «Ακούσαμε κλάματα και ουρλιαχτά και ένα μικρό παιδί να λέει «άνοιτσέ μου, άνοιτσέ μου». Βγαίνουμε έξω και βλέπουμε το μικρό παιδί να βρίσκεται στο μπαλκόνι κλειδωμένο στις 2 τα ξημερώματα. Όπως μάθαμε είχε σπάσει ένα ποτήρι και για τιμωρία ο πατέρας του το κλείδωσε έξω από το σπίτι, μέσα στο κρύο και το παιδί έκλαιγε, φοβόταν και κρύωνε».

Οι κάτοικοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από την 17χρονη και τα αδέρφια της και είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν όπως μπορούν, παρά τις απειλές που δέχονται συνεχώς από την μητέρα και τον πατέρα.

newsit.gr

Shares