Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Χανίων Κρήτης από μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση που ξέσπασε λίγο πριν από τις εννέα το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας.

Αμέση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες και 17 οχήματα ενώ καταφτάνουν δυνάμεις από τις Βρύσες και την Κίσαμο. Το έργο τους είναι δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Έχει εκκενωθεί ο οικισμός του Ναυστάθμου καθώς και ο παιδικός σταθμός στην περιοχή. Προληπτικά εκκενώθηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Ναυτικό Νοσοκομείο και η Λέσχη Υπαξιωματικών. Οι αρχές έχουν μεταφέρει αρκετούς πολίτες σε αρματαγωγό στο Ναύσταθμο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή που είναι ορατός και από την Εθνική οδό.

Η πρόσβαση προς το σημείο έχει κλείσει με την αστυνομία να οδηγεί τα διερχόμενα οχήματα προς άλλη κατεύθυνση.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Πριν απο λίγη ώρα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

cnn