Πέμπτη , 23 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Χανιά: Χειροπέδες σε γαμπρό μετά από γάμο στον Πλατανιά – Τραυματισμός από αδέσποτη σφαίρα

Ο γαμπρός βρέθηκε στα κρατητήρια και ο γάμος στα Χανιά ολοκληρώθηκε με πολύ άσχημο τρόπο. Ένας άντρας χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, από τις μπαλωθιές που έπεσαν…

Το έθιμο με τις μπαλωθιές στα Χανιά και την Κρήτη συνεχίζεται παρά τα ατυχήματα και τις τραγωδίες που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί. Γάμος στον Πλατανιά ολοκληρώθηκε με παρατράγουδα. Γαμπρός συνελήφθη για τον τραυματισμό άντρα στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα. Δεν κατονόμασε τον δράστη ή τους δράστες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Από την εκκλησία στα κρατητήρια βρέθηκε ένας 33χρονος γαμπρός, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγάλει το κοστούμι του γάμου και βρέθηκε με χειροπέδες για υπόθαλψη εγκληματία.

Όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Πλατανιά, όπου λίγο πριν τελεστεί ένας γάμος, έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί. Δυστυχώς, όμως μία από τις “μπαλωθιές” σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τραυμάτισε έναν 87χρονο, που καθόταν ανυποψίαστος στον κήπο του σπιτιού του σε διπλανό χωριό.

Από τη σφαίρα ο άτυχος ηλικιωμένος τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα.

Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί του ΑΤ Πλατανιά με την παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι του γαμπρού, όπου και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δεν κατονόμασε τον υπεύθυνο, ή τους υπεύθυνους για τους άσκοπους πυροβολισμούς. Επίσης, μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο χωρίς την απαραίτητη άδεια κατοχής.

Οι “μπαλωθιές” είναι ένα έθιμο που το έχει πληρώσει πολλές φορές με αίμα η Κρήτη. Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τον τραυματισμό τουρίστριας στον Αποκόρωνα Χανίων από αδέσποτη σφαίρα, ενώ γευμάτιζε σε ένα εστιατόριο.

Σύμφωνα με το έθιμο ο πατέρας του γαμπρού και μόνο, όταν ξεκινάει το παιδί του από το σπίτι για την εκκλησία ρίχνει έναν πυροβολισμό, για να ενημερώσει ότι ο γαμπρός ξεκίνησε. Προανάκριση για το νέο αυτό αιματηρό περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών διενεργεί το ΑΤ Πλατανιά.

 

newsIT.gr

Shares