Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Χανιά: Χάθηκε τουρίστας που πήγε για πεζοπορία – Μεγάλη κινητοποίηση από ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική

Σε κινητοποίηση βρίσκεται αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 1:15 όταν Γερμανός τουρίστας ηλικίας 73 ετών ειδοποίησε μέσω του 112 ότι έχασε τον προσανατολισμό του ενώ έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4, στη Σούγια Χανίων.

Σε κινητοποίηση βρίσκεται αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων αλλά και η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο όταν ειδοποιήθηκαν για τουρίστα που έχασε τον προσανατολισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άμεσα ξεκίνησαν τρία οχήματα με 12 άνδρες από το ΠΚ Καμπανού, τον 1ο ΠΣ Χανίων αλλά και την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης προκειμένου να επιχειρήσουν για τον εντοπισμό και τη διάσωση του 73χρονου.

Σημειώνεται όμως ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο στα νότια του νομού Χανίων, προς την παραλία της Τρυπητής, με αποτέλεσμα η διαδικασία ανεύρεσης να είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρονοβόρα.

Παράλληλα οι πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει μαζί του νερό ενώ αυτή τη στιγμή επικρατούν στην Κρήτη συνθήκες μίνι καύσωνα με το θερμόμετρο να βρίσκεται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ επικρατεί και άπνοια.

Κατόπιν τούτων έχει ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε επιφυλακή παρότι ο Γερμανός τουρίστας δεν έχει αναφέρει τραυματισμό και προς το παρόν φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares