Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: «Έσπασε» παράδοση και έδρα, πάει για πρόκριση – Δείτε τα γκολ…(BINTEO)

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η Σίτι δεν είχε κερδίσει ποτέ, σε αγώνα του Champions League, την Ρεάλ, αλλά τελικά τα κατάφερε και με ανατροπή…

Η μετριότατη Ρεάλ προηγήθηκε στο 60′ με τον Ίσκο, όμως στο 78′ ο Ζεσούς και στο 82′ ο Ντε Μπρόινε με πέναλτι χάρισαν τη νίκη στους Άγγλους

Όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε κι η 27η Φεβρυαρίου 2020 θα κάνει καιρό να φύγει από τη μνήμη των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι… Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ομάδας στο CAS προκειμένου να ακυρωθεί ο διετής αποκλεισμός από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα που της επέβαλλε η UEFA, αλλά για την πρώτη της νίκη εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε επίσημο ματς. Και τι νίκη, αφού σημειώθηκε στην έδρα της Βασίλισσας της Ευρώπης, ενώ ήρθε μέσα από μια ανατροπή σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (για τον ίδιο αυτό ήταν το 6ο διπλό στο Μπερναμπέου) άξιζε 100% αυτή την επιτυχία, καθώς όχι μόνο δεν λύγισε από το αναπάντεχο γκολ του Ίσκο στο 60′, αλλά με την είσοδο του Στέρλίνγκ έγινε ακόμη πιο πιεστική και στο τέλος δικαιώθηκε…

Στην πρώτη τους προπονητική κόντρα τόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν όσο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκρυβαν εκπλήξεις στις επιλογές τους για την αρχική ενδεκάδα. Εν μέρει δικαιώθηκαν κι οι δύο (ο Βινίσιους ετοίμασε το γκολ της Ρεάλ, ο Ζεσούς ισοφάρισε για την Σίτι), αλλά ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Γκουαρδιόλα.

Η Σίτι μπήκε στο γήπεδο χωρίς κανένα φόβο, εγκλώβισε την Ρεάλ καλύπτοντας όλους τους χώρους και ήταν αυτή που με τον Ζεσούς απείλησε για πρώτη φορά, ωστόσο ο Κουρτουά είπε όχι στον Βραζιλιάνο.

Η απάντηση των μερένγκες ήρθε στο 30′, αλλά ο Έντερσον έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπενζεμά και στην εξέλιξη της φάσης ο Βινίσιους γλίστρησε χάνοντας την ευκαιρία.

Οι Μαδριλένοι πάντως αδυνατούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή της Σίτι και στις καθυστερήσεις παραλίγο να έρθει το σοκ με τον Ράμος στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα από το σουτ του Ζεσούς να την στέλνει προς τα δίχτυα με τον Κασεμίρο να αποτρέπει το αυτογκόλ.

Στην εκκίνηση της επανάληψης η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Κουρτουά να κρατά όρθια την Ρεάλ με δύο σημαντικές επεμβάσεις σε ισάριθμα σουτ του Μαχρέζ και στο 60′ το Μπερναμπέου πήρε φωτιά.

Ο Γκουντογκάν έκανε το λάθος, ο Βινίσιους ξεχύθηκε στην κόντρα κι έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Ίσκο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Η Σίτι για το επόμενο δεκάλεπτο έμοιαζε να παρασύρεται από την ορμή του κόσμου, όμως ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τον Στέρλινγκ κι από το 70′ οι Άγγλοι άρχισαν πάλι να κυριαρχούν.

Χρειάστηκε όμως μια σέντρα ακριβείας του εξαιρετικού Ντε Μπρόινε για να έρθει η ισοφάριση με τον Ζεσούς να νικά στον αέρα τον Ράμος και τον Κουρτουά μάταια να απλώνει το κορμί του για να διώξει…

Το γήπεδο πάγωσε, αλλά το σοκ ολοκληρώθηκε στο 82′ όταν ο Στέρλινγκ πέταξε τη μπάλα και μπαίνοντας στην περιοχή ο Καρβαχάλ τον ανέτρεψε με τον Ιταλό διαιτητή Ορσάτο να δείχνει την άσπρη βούλα.

Η Σίτι μετρούσε 4 σερί χαμένα πέναλτι, ο Ντε Μπρόινε όμως νίκησε στη βελγική μονομαχία τον Κουρτουά πετυχαίνοντας το 1-2, με τους φιλοξενούμενους στο 86 να αποκτούν και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Ράμος ανέτρεψε ακριβώς έξω από την περιοχή τον δαίμονα Ζεσούς αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα.

https://www.youtube.com/watch?v=NE_IRsktyGI

Ο Μαχρέζ αστόχησε στην εκτέλεση του φάουλ, ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Σίτι να φεύγει από τη Μαδρίτη με μια τεράστια νίκη.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς (84’ Γιόβιτς), Βινίσιους (75’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Ίσκο (84’ Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33’ Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο (73’ Στέρλινγκ), Ζεσούς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

protothema.gr/Δημήτρης Τυχάλας

 

Shares