Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Οι σύλλογοι θέλουν αγώνες εκτός Ευρώπης – Πιθανός ένας τελικός στις ΗΠΑ

Το «άνοιγμα» σε ΗΠΑ, Κίνα και Μέση Ανατολή επιδιώκουν να κάνουν ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «The Athletic», στελέχη συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επιθυμούν τη διεξαγωγή αγώνων του Champions League εκτός Ευρώπης.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι μεταξύ των άλλων ένας από τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρότασης είναι ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Χελαϊφί, ο οποίος είναι πρόεδρος της ECA (σ.σ. Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων). Επίσης, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Στόχος είναι το «άνοιγμα» στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, Κίνας και Μέσης Ανατολής, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποστηρικτές των ομάδων που ζουν εκεί να τη δουν από κοντά. Μια πρώτη επιλογή είναι η διεξαγωγή σε αυτές τις περιοχές του ευρωπαϊκού Super Cup.

Την περασμένη εβδομάδα η ECA δημοσίευσε έρευνα που έδειξε ότι το 34% των οπαδών του ποδοσφαίρου στην Κίνα και το 28% στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν από μια σημαντική διοργάνωση ή γεγονός για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν το ποδόσφαιρο.

Επίσης, η ισπανική εφημερίδα «As» αποκάλυψε ότι στις ΗΠΑ επιθυμούν να φιλοξενήσουν τον τελικό του Champions League, κάτι που αντιμετωπίζεται θετικά τόσο από την UEFA όσο κι από την ECA. Μάλιστα, είναι πιθανό να αποτελέσει θέμα συζήτησης στη Γενική Συνέλευσή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων στις 22 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

newsbomb.gr

Shares