Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Champions League, Λιόν-Γιουβέντους 1-0: Με την πλάτη στον τοίχο η «Μεγάλη Κυρία» – Δείτε το γκολ…(BINTEO)

Σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο μέρος και νίκη 1-0 για την Λιόν απέναντι στην Γιουβέντους που στο δεύτερο μέρος πίεσε, αλλά δεν βρήκε γκολ, με τους Γάλλους να αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Champions League-Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Γιουβέντους…Η Λιόν έκανε ένα εντυπωσιακό α’ μέρος, έχτισε θεμέλια πρόκρισης και το 1-0 της δίνει αυτοπεποίθηση για τον επαναληπτικό της 17ης Μαρτίου στο Τορίνο. Κάκιστη η «Κυρία» για 70 λεπτά, πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της λύτρωσης. Το… απίθανο είναι, πως η Γιούβε δεν έκανε σουτ εντός στόχου, κάτι που συμβαίνει για Τρίτη φορά (με Ατλέτικο το 2014 και με Αρσεναλ το 2006).

Ο Σάρι έκανε την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση των Ραμπιό, Μπετανκούρ στη θέση των Ράμσεϊ, Ματουϊντί, ελπίζοντας πως η ομάδα του θα φανεί πιο απειλητική. Ωστόσο, το α’ μέρος ήταν απογοητευτικό για τη «Μεγάλη Κυρία» και η προσέγγιση του ματς από τον Ιταλό τεχνικό ήταν άστοχη! Γρήγορος ρυθμός με το… καλησπέρα και στο 4ο λεπτό η Γιουβέντους ήταν αυτή που απείλησε, αλλά η εξαιρετική σέντρα σουτ του Κριστιάνο δε βρήκε στόχο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν, ο Ντιμπάλα γυρνούσε πίσω για να βοηθήσει και η Γιούβε κοβόταν στα δυο.

Η Λιόν μετά το τέταρτο ανέβασε την απόδοσή της, βρήκε κενά στον άξονα κι έβαλε δύσκολα στη «Μεγάλη Κυρία». Στο 21′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν από κόρνερ, η κεφαλιά του Εκαμπί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντε Λιχτ με σωτήρια κεφαλιά έσωσε την εστία του. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, κυκλοφορούσαν ιδανικά τη μπάλα και στο 31′ βρήκαν δίχτυα! Κορνέ και Αουάρ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Μπετανκούρ μάρκαρε με τα μάτια τον τελευταίο, ο Γάλλος έβγαλε ωραία σέντρα και ο Τουσάρ πέτυχε το 1-0. Οι Ιταλοί δέχθηκαν γκολ σε έκτο διαδοχικό ματς (σε όλες τις διοργανώσεις), κάτι που είχε να συμβεί μια… δεκαετία. Κι όμως εκτός από το σουτ του Κριστιάνο στο 35′ η Γιούβε δεν μπόρεσε να απαντήσει ποτέ στο α’ μέρος. Αντίθετα, στο 41′ από γκάφα του Πιάνιτς, ο Εκαμπί δεν μπόρεσε να σκοράρει.

https://www.youtube.com/watch?v=N3ZkFrkEhWQ

Η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο στην επανάληψη, η Λιόν έριξε το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει την αντίπαλο χωρίς ευκαιρία. Ο Σάρι πέρασε στο ματς τον Ράμσεϊ και ο Ουαλός με ατομικές ενέργειες έδωσε ώθηση στην επίθεση. Μάλιστα, στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν από τη σέντρα του Σάντρο, ο Ντιμπάλα δε βρήκε σωστά τη μπάλα και την έστειλε άουτ. Ο Σάρι πέρασε Ιγουαΐν και Μπερναρντέσκι, η Γιουβέντους φούλαρε επιθετικά κι εκμεταλλευόμενη την κούραση των Γάλλων από την υπερπροσπάθεια του α’ μέρους τους έκλεισε στην επίθεσή τους.

Στο 85’ πλησίασε την ισοφάριση, αλλά από την πάσα του Ντιμπάλα, ο Ιγουαΐν έχασε τα βήματα και… κατάφερε να αστοχήσει από κοντά. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η πίεση έγινε ασφυκτική, ο Ρονάλντο ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο από τον Ντεναγιέρ, ενώ στο 90’ η Γιούβε διαμαρτυρήθηκε έντονα, όταν ο Μπρούνο κράτησε τον Ντιμπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μανθάνο δεν είδε παράβαση.

Λιόν: Λοπές, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεμπελέ, Ντιμπουά (78’ Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί (66′ Τεριέ), Κορνέ (81’ Αντερσεν), Τουσάρ, Μπρούνο

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Σάντρο, Πιάνιτς (61΄Ράμσεϊ), Μπετανκούρ, Ραμπιό (78’ Μπερναρντέσκι), Κουαδράδο (70΄Ιγουαΐν), Ρονάλντο, Ντιμπάλα

Πηγή:www.gazzetta.gr

Shares