Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

Χαμός στην Ρόδο: Ακυρώνονται πτήσεις και δρομολόγια πλοίων

ροδος743829

Αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων στις επόμενες ώρες – Σύσταση της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων


Οι θυελλώδεις άνεμοι των 10 μποφόρ ακύρωσαν σήμερα τα σχέδια των κατοίκων της Ρόδου να πετάξουν τον καθιερωμένο χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, την ώρα που η Πολιτική Προστασία τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ αναστατώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων να καταγράφονται στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις εν λόγω περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες, με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

 

Σημειώνεται ότι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει δυσχέρεια στην κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο προς την περιοχή της Αφάντου, σε σημείο να κοπεί ο δρόμος στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λύδου.

Στο λιμάνι έχει αγκυροβολήσει το πλοίο της γραμμής Blue Star 2, το οποίο αναμένει ώσπου να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Νωρίτερα το πρωί έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares