Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στη βουλή με Βελόπουλο: Έκανε ευθέως λόγο για δικτατορία

Βελόπουλος:Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος αναφερόμενος στην λάθος γραμμή που ακολουθεί η ΝΔ απέναντι στον κορωνοϊό ,τις επιπτώσεις ενός lockdown στην οικονομία ,το «βατερλώ» με την τηλεκπαίδευση και στα ελληνοτουρκικά

Ακόμα ο Κ.Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην Αρμενία και στην συμφωνία που οδήγησαν τους Αρμένιους

Δείτε την ομιλία του Κ.Βελόπουλου  ΕΔΩ 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί των σχεδίων νόμων:
α. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2018.
β. Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2018.

Θα ξεκινήσω με μία δήλωση του Αντώνη Σαμαρά το 2013. Είχε πει: «εγώ σήμερα μπορώ να υποσχεθώ ότι θα έχουμε wifiinternet σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο». Σήμερα έχουμε 2020 και wifi δεν βλέπουμε.

ΤΑ λέω αυτά γιατί την πρώτη φορά που κάνατε λάθος δικαιολογηθήκατε, την δεύτερη όμως δεν μπορείτε να δικαιολογηθείτε. Ταλαιπωρείτε κόσμο, γονείς, μαθητές. Μα δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να μην αποδεικνύεστε ανίκανοι; Θα μου πείτε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Ωραία! Βρείτε επιτέλους έναν τρόπο να τα αντιμετωπίσετε.

Κύριε Γεωργιάδη, σας είχα παρακαλέσει να ασκήσετε πιέσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τα τέλη. Είμαστε η χώρα με τα ακριβότερα τέλη κινητής στην Ευρώπη. Βρείτε έναν τρόπο.

Υποχρεώνετε τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση. Αν σε μία οικογένεια υπάρχουν 3 παιδιά, το ένα πηγαίνει στο Δημοτικό, το άλλο στο Γυμνάσιο και το άλλο στο Λύκειο, πώς θα κάνουν μάθημα με έναν υπολογιστή; Γιατί ο γονιός δεν μπορεί να αγοράσει 3 laptop ή 3 υπολογιστές. Το λέω γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνετε δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Επιμένω στο θέμα των υπολογιστών στα παιδιά. Γιατί όταν ό άλλος παίρνει μισθό 400 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να αγοράσει υπολογιστή στα παιδιά του. Δώστε λοιπόν επιδότηση για αγορά υπολογιστών. Η ιστορία αυτή με τα lockdownθα τραβήξει. Τώρα έχουμε το 2οlockdown και αργότερα θα έχουμε και 3ο lockdown. Εκτός κι αν έρθει το εμβόλιο, οπότε τότε θα σωθούμε όλοι. Σήμερα η Pfizer είπε ότι το εμβόλιο έχει 90% επιτυχία. Με αυτό το ποσοστό εσείς θα πάτε να το κάνετε; Όχι. Επομένως, επειδή θα έχουμε συνεχή lockdown θα πρέπει να δώσουμε λύση.

Πάμε στην Αρμενία. Η περίπτωση της Αρμενίας μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φίλοι ούτε Αμερικανοί, ούτε Ρώσοι, ούτε Ευρωπαίοι, ούτε Διεθνές Δίκαιο, ούτε το ισχυρό λόμπι των Αρμενίων. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαν τη δύναμη που είχαν τα drones των Τούρκων στα χέρια των Αζέρων. Μιλάμε δηλαδή για την δύναμη της ισχύος. Γι’ αυτό λέω στον πρωθυπουργό να αφήσει τα μαγειρέματα με τους Αμερικανούς και να αγοράσει κανένα σοβαρό πλοίο, προτού προβούμε σε επώδυνες αλλά απαραίτητες υποχωρήσεις, όπως λένε πολλοί στη ΝΔ.

Σήμερα η Τουρκία αποφάσισε να αποπληρώσει το χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ. Θα πείτε γιατί; Για 3 λόγους: 1) ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Χάγης είναι Σομαλός, 2) η Άγκυρα εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες και 3) η Άγκυρα μας έχει γεμίσει με Σομαλούς λαθρομετανάστες. Το πρώτο που είπα είναι το καμπανάκι για να μην πάτε στη Χάγη. Η Τουρκία, όπως βλέπετε, κάνει  επιλογές στρατηγικής. Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές της. Τώρα βέβαια εσείς, φέρατε τον Σίσι εδώ, πηγαίνετε στην Ινδία και ψάχνεστε για συμμαχίες. Σωστά είναι όλα αυτά, αλλά τα κάνετε αργά. Τόσο καιρό σας φωνάζαμε στη βουλή. Το κάνετε, έστω και καθυστερημένα, αλλά επιτέλους αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος! Η Τουρκία, βλέπετε ότι έχει μακροπρόθεσμη εθνική στατηγική. Αντίθετα εμείς επιχειρούμε εδώ και 10ετίες μια εθνική απονεύρωση. Αφαιρέσατε τη γλώσσα, αφαιρέσατε την ιστορία, τον πολιτισμό, καλλιεργήσατε τον αντιμιλιταρισμό, καλλιεργήσατε τη νοοτοροπία του «γιατί να κάνουμε πόλεμο;», δεν τονώσατε το εθνικό φρόνημα, ώστε ο λαός να αποδεχθεί εύκολα την διχοτόμηση του Αιγαίου και λίγο Καστελλόριζο. Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Όλα αυτά δείχνουν ότι ετοιμάζετε κάτι κακό. Και το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον κορωναΪό αλλά και για τα ελληνο-τουρκικά. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί αυτό το κενό εξουσίας στις ΗΠΑ δίνει ευκαιρίες στην Τουρκία.

Ακούστε λοιπόν τώρα τι θα σας πω:

-Καρμπόν σε όλο τον κόσμο είναι τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα, η επιχειρηματολογία και η ορολογία των κυβερνήσεων για να τα στηρίξουν.

-Όσοι εφαρμόζουν δρακόντεια μέτρα νίπτουν τα χείρας λέγοντας: εγώ εντολές εκτελούσα.

-Απαγορεύεται ο διάλογος και φιμώνεται η αντίθετη άποψη.

-Ο τεκμηριωμένος αντίλογος στιγματίζεται ως συνωμοσιολογική θεωρία.

-Οι αντιφρονούντες απαξιώνονται ως αρνητές ή δολοφονούνται δια της σιωπής.

-Δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη – πολίτες δικάζονται επειδή δεν συμμορφώνονται με αντισυνταγματικά μέτρα.

-Τα δρακόντεια μέτρα εφαρμόζονται χωρίς τεκμηρίωση.

-Υπάρχει αδιανόητη σκληρότητα και αναλγησία απέναντι στους πολίτες.

-Ο πολίτης αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης.

-Υπάρχει προπαγάνδα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

-Γίνεται αιφνιδιασμός των πολιτών με δρακόντεια μέτρα με προσχηματικά πλαίσια, που ανατρέπονται άνευ προειδοποιήσεως.

-Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και η κυκλοφορία.

-Το καθεστώς φοβάται τη συσπείρωση των πολιτών.

-Δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

-Η ιεραρχία της Εκκλησίας τα έχει κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση.

-Γίνεται διωγμός των Χριστιανών.

-Παρατηρείτε βιασμός της κοινής λογικής, διαστροφή των εννοιών και εισαγωγή νέου λεξιλογίου

-Γίνεται ενοχοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της λήψης των εκάστοτε δρακόντειων μέτρων.

-Γίνεται παρακολούθηση των διαδικτυακών αναρτήσεων και διαγραφή των αντίθετων με το καθεστώς απόψεων.

-Υπάρχει αυστηρή επόπτευση της αλήθειας από HOAXES που είναι και οι μόνοι πιστοποιημένοι ελεγκτές της αλήθειας.

Αυτά όλα δεν τα λέω εγώ, αλλά ο καθηγητής ποινικού δικαίου κ. Βαθιώτης. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και κάτι δεν πάει καλά στην λογική των ψεκασμένων. Όταν ένα κόμμα και ο πρωθυπουργός, κύριοι, βρίζει ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού να ξέρετε ότι είστε σε αποδρομή. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας με τα συλλαλητήρια, το ίδιο κάνετε και εσείς με τον κορωναϊό. Εδώ και 8 μήνες, το μόνο ΕΣΥ που έχει ενισχύσει η κυβέρνηση είναι το ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ. Δείχνετε τον πολίτη με το δάχτυλο και κάνετε μονίμως λόγο για ατομική ευθύνη.

Ο εισαγγελέας, λέει, απήγγειλε κατηγορίες σε άτομα τα οποία διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα για τα μέτρα για το lockdown. Κι εγώ διαφωνώ με τις μάσκες και το lockdown αλλά, εφ’ όσον υπάρχει νόμος φοράω κι εγώ τη μάσκα. Θέλω όμως να πω ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις έκαναν και ο κ. Κωνσταντίνου και Πακιστανοί. Εκεί δεν συνελήφθη κανένας! Γιατί πρέπει να συλλαμβάνεται μόνο ο Ελληνας που διαφωνεί με εσάς; Γιατί αυτός ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων; Και μάλιστα, εκείνοι που συνελήφθησαν θα δικαστούν στις 11 Νοεμβρίου, με διαδικασίες fasttrack.

Σε επίπεδο οικονομίας, το lockdownμας στοιχίζει 170 εκατ. την ημέρα, δηλ. 5,1 δις το μήνα. Και ρωτάω τον πρωθυπουργό να μας πει πού θα βρει τα λεφτά. Γιατί στον ένα μήνα το lockdown θα στοιχίσει 20 δις και τα λεφτά που θα πάρουμε από την ΕΕ, όταν τα πάρουμε, δεν θα φθάσουν ούτε για τα παξιμάδια. Με το 2ο lockdown οι επιχειρήσεις τρικλίζουν. Θα απολυθεί κόσμος. Γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν λεφτά, αλλά πρέπει να πληρώσουν εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μισθούς. Και εσείς, όταν ετέθη το ζήτημα των ενοικίων, είπατε στον ενοικιαστή να πάει να βρει τον ιδιοκτήτη και να τα συζητήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους για τη μείωση του ενοικίου. Πού είναι το κράτος να αναλάβει μια σοβαρή δέσμευση; Υπάρχουν επιχειρηματίες που ενοικιάζουν χώρους για να στεγάσουν τις επιχειρήσεις τους. Πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ενοίκια; Αποφασίσατε να κλείστε τα βιβλιοπωλεία και σήμερα, όταν είδατε τη συμφορά, το διορθώνετε. Μα είσαστε με τα καλά σας; Θα πάει από κατάθλιψη ο κόσμος. Αφήσατε τα supermarkets να πουλούν τα πάντα, και ρούχα, και παπούτσια και βιβλία. Γιατί; Και σήμερα έμαθα ότι το παίρνετε πίσω, βλέποντας τι έγκλημα πάει να συντελεστεί. Είναι δυνατόν να κάνετε τέτοια πράγματα; Είανι δυνατόν όλα να γίνονται αργά; Δεν το είχατε σκεφτεί από πριν. Σας το είχα πεί εγώ από αυτό το βήμα στο πρώτο lockdown. Γιατί να πουλούν τα supermarketsρούχα και παπούτσια; Είναι καλύτεροι φίλοι σας αυτοί;

Πάμε και στα ΜΜΕ. Ντρέπομαι κύριοι που συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Στις ειδήσεις απουσιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ 25. Μόνο κυβέρνηση υπάρχει. Ειλικρινά ντρέπομαι. Και τι κάνουν; Επικεντρώνονται παραπλανητικά στο μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με τα κρούσματα και όχι σε σχέση με τους θανάτους, για να προκαλούν πανικό. Δεν λένε δηλαδή ότι πέθανε ένας 80χρονος αλλά ότι αρρώστησε ο 30χρονος. Σόνι και καλά πρέπει να τρομοκρατείτε τον κόσμο; Είστε σοβαροί; Λέτε ότι με το lockdown θα σώσετε τον κόσμο από τον ιό, αλλά δεν θα τον σώσετε από την πείνα. Δεν θα έχουν χρήματα οι Έλληνες και αυτό είναι έγκλημα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουμε αναστολή ΟΛΩΝ των πλειστηριασμών. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και εδώ; Γιατί τα διάφορα funds συνεχίζουν να ενοχλούν τον κόσμο; Απαγορεύσατε στον Έλληνα να κυκλοφορήσει για 3 μήνες. Τώρα απαγορεύετε την κυκλοφορία για άλλον 1 μήνα. Αυτούς τους 4 μηνες γιατί δεν τους αφαιρείτε από τα τέλη κυκλοφορίας; Αντιλαμβάνομαι τις απαγορεύσεις για να μην διασπαρεί ο ιός, αλλά αφαιρέστε αυτούς τους μήνες και από τα τέλη κυκλοφορίας. Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι ΄Ελληνες; Το πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι ότι έχει μια θεωρητική σχέση με την οικονομία.

Κλείνοντας να σας ρωτήσω γιατί έχετε τόση χαρά που κέρδισε ο ΜπάΪντεν; Προσέξτε τι λέτε γιατί ο γενικός εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει επανακαταμέτρηση ψήφων. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις βγήκε ο ΜπάΪντεν η Pfizer ανακοίνωσε ότι βγήκε το εμβόλιο. Επίσης, να σας θυμίσω ότι το κόμμα του ΜπάΪντεν ρήμαξε τη Σερβία. Το κόμμα του ΜπάΪντεν ευθύνεται για την Αραβική Άνοιξη και τον ISIS. Ο Κλίντον κυβερνούσε τότε. Μην τρέφετε αυταπάτες λοιπόν. Να ξέρετε ότι ο Αμερικανός δεν βάζει τίποτα πάνω από το εθνικό του συμφέρον. Και προπάντων μην επενδύετε σε ακάλυπτες επιταγές. Να θυμάστε ότι το κόμμα του ΜπάΪντεν έκανε γης Μαδιάμ τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο.

https://twitter.com/i/status/1326113941500686337

Shares