Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“ΧΑΜΟΣ” στη Συρία: Σκοτώθηκε Ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος και 2 ακόμη στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε έκρηξη…

Ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος με τον βαθμό του υποστρατήγου σκοτώθηκε σήμερα από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην Συρία ενώ δύο ακόμη στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας…

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις 18 Αυγούστου, ενώ ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή επέστρεφε από ανθρωπιστική αποστολή στην οποία είχε συμμετάσχει σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη Ντέιρ ελ Ζορ, στην άκρη του δρόμου στον οποίο κινούνταν τα αυτοκίνητα εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί.

Κατά την διάρκεια της παροχής πρώτων βοηθειών ο Ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος που είχε τον βαθμό του υποστράτηγου πέθανε από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσης μια κοινή τουρκο-ρωσική περίπολος στην περιοχή του Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία επλήγη χθες από εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ

Μαχητικά αεροσκάφη, που πιστεύεται ότι ήταν ρωσικά, βομβάρδισαν πολλές πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, σε μια νέα αναζωπύρωση της βίας μετά τη ρωσοτουρκική συμφωνία με την οποία σταμάτησαν οι συγκρούσεις, πριν από περίπου έξι μήνες.

Τα αεροσκάφη, που πετούσαν σε μεγάλο υψόμετρο, έριξαν βόμβες στις περιοχές Χαρμπανούς και Σεΐχ Μπαχρ Ναχρ, όπου, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, στεγάζονται δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα αεροσκάφη ήταν ρωσικά Sukhoi.

“Έγιναν πάνω από 20 επιδρομές, τις οποίες παρακολουθήσαμε, από ρωσικά μαχητικά που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ”, είπε ο Αμπντουλάχ Σαουάν, ένας εθελοντής που παρακολουθεί τα αεροπλάνα και το δίκτυο του καλύπτει τη βάση αυτή, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας.

Αυτόν τον μήνα, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ορεινές περιοχές στη Λαττάκεια, όπου έχουν καταφύγει αντάρτες μαχητές καθώς και έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Μπίνις, στο Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άμαχοι.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν και πάλι δυνάμεις στις γραμμές του μετώπου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα ή τη Δαμασκό, οι οποίες με τη σειρά τους κατηγορούν τους αντάρτες ότι παραβιάζουν τη συμφωνία και διαψεύδουν ότι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων. Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σταμάτησαν οι κοινές περιπολίες στο Ιντλίμπ, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Συρία, επειδή εντάθηκαν οι επιθέσεις από τους αντάρτες στην περιοχή αυτήν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Shares