Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Χαμός με τις δηλώσεις Κέρι στο Νταβός: «Εμείς, μια εκλεκτή ομάδα ανθρώπων» θα «σώσουμε τον πλανήτη»!

Οι… εξωγήινοι και η χλεύη στο twitter

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, , ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, Τζον Κέρι, έκανε κάποιες… θεαματικές –ίσως και παραληρηματικές- δηλώσεις για τον ίδιο και τους συγκεντρωμένους.

«Όταν σταματάς και το σκέφτεσαι (σ.σ. ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια κλιματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), είναι πολύ ασυνήθιστο ότι εμείς -μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων λόγω του ό,τι μας άγγιξε κάποια στιγμή στη ζωή μας- μπορούμε να καθίσουμε σε ένα δωμάτιο και να βρεθούμε μαζί και να μιλήσουμε πραγματικά για τη σωτηρία του πλανήτη», είπε αρχικά και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσθεσε: «Εννοώ, είναι σχεδόν εξωγήινο να σκέφτεσαι να ‘σώσεις τον πλανήτη’».

Ο Κέρι… συνεχάρη τον εαυτό του και σχολίασε ακόμα: «Αν το έλεγες αυτό στους περισσότερους ανθρώπους, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είσαι απλώς ένας τρελός αριστερός που αγκαλιάζει τα δέντρα, φιλελεύθερος … Αλλά πραγματικά, εδώ είμαστε».

Πάντως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών χλευάστηκε έντονα για την απίστευτη δήλωσή του!

Ο Marc Morano του Climate Depot απάντησε: «Ο Κέρι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τα Ηνωμένα Έθνη και ο Αλ Γκορ φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οι εκλεκτοί για να σώσουν τον πλανήτη. Όμως, ο Κέρι είπε στην πραγματικότητα κάτι με το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι όταν σημείωσε, ‘οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είσαι απλώς ένας τρελός αριστερός, φιλελεύθερος που αγκαλιάζει τα δέντρα’. Ναι, ο Κέρι έχει δίκιο, οι περισσότεροι άνθρωποι το πιστεύουν αυτό».

Ο κλινικός ψυχολόγος Τζόρνταν Πίτερσον αναρωτήθηκε στο Twitter ποιον ακριβώς ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο ίδιος ο Κέρι για να «σώσει τον πλανήτη;»

 

Αλλά ο Κέρι «προφήτευσε» επίσης την καταστροφή του κλίματος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός, σύμφωνα με το CNBC και ζήτησε φυσικά λεφτά:

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, χωρίς εκπομπές άνθρακα – θα φτάσουμε εκεί γιατί πρέπει. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε εκεί εγκαίρως για να κάνουμε αυτό που είπαν οι επιστήμονες, το οποίο είναι να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης … Το μάθημα που πήρα τα τελευταία χρόνια και το έμαθα ως γραμματέας και το έμαθα έκτοτε … είναι λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά».

«Και, όπως ήταν αναμενόμενο, η διάσωση του πλανήτη απαιτεί πολλά χρήματα. Γιατί ο Κέρι είναι ένας ανιδιοτελής ιδεαλιστής που δεν επηρεάζεται από οικονομικά κίνητρα», σχολίασε ειρωνικά το thenewamerican.com.

«Πάντα ήξερα ότι ήταν εξωγήινοι», έγραψε αστειευόμενος στο Twitter ο συμπαρουσιαστής του Timcast, Luke Rudkowski. Άλλοι, όπως ο συντηρητικός παρουσιαστής του ραδιοφώνου Vince Coglianese, συνέκριναν την εκδήλωση του Νταβός με μια σύνοδο κορυφής υπερ-κακών κινουμένων σχεδίων.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares