Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Χαλκιδική: Ολονύχτιο θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

 

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πάρτι γενεθλίων στη Χαλκιδική για τρεις τουρίστες – Ένας 25χρονος βρέθηκε σώος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους, ηλικίας 28 και 30 ετών- Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο τουριστών που εξαφανίστηκαν το Σάββατο (9/7) στο Ποσείδι Χαλκιδικής ενώ κολυμπούσαν. Υπήρχε και τρίτος αγνοούμενος, ο οποίος εντοπίστηκε σώος. Ο 25χρονος βρέθηκε από τα σκάφη του Λιμενικού που ξεκίνησαν μια τεράστια επιχείρηση για την ανεύρεση και των άλλων δύο αγνοούμενων 28 και 30 ετών, όλοι τους τουρίστες από τα Σκόπια.

 

Οι τουρίστες βρίσκονταν σε πάρτι γενεθλίων το οποίο μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν οι τρεις τους αποφάσισαν να προσεγγίσουν ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της ακτής και να βουτήξουν στη θάλασσα. Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης.

Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares