Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Χαλκιδική: Δεν ήξερε κολύμπι ο 28χρονος αγνοούμενος

Κακοποιητικά στοιχεία έβγαλαν τις προειδοποιητικές πινακίδες και οι τρεις φίλοι δεν γνώριζαν τους κινδύνους στο σημείο που βούτηξαν στη Χαλκιδική. Ο 28χρονος παραμένει αγνοούμενος και οι ελπίδες έχουν αρχίσει να αργοσβήνουν…

Άκαρπες οι έρευνες στη Χαλκιδική για τον 28χρονο που παραμένει αγνοούμενος. Τα νέα στοιχεία εντείνουν τους φόβους, καθώς ο νεαρός τουρίστας από τη Βόρεια Μακεδονία, δεν ήξερε κολύμπι. Παρασύρθηκε πάνω στη χαρά της στιγμής και βούτηξε στη θάλασσα, μαζί με δύο φίλους του, που διασώθηκαν. Κανένας από τους νεαρούς δεν γνώριζε την επικινδυνότητα του σημείου στο Ποσείδι.

Κάποιοι είχαν βγάλει τις προειδοποιητικές πινακίδες που υπήρχαν και έτσι οι περισσότεροι από τους τουρίστες δεν γνώριζαν για τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν ακόμα και σε μέρες που επικρατεί άπνοια. Οι τρεις φίλοι έκαναν πάρτι γενεθλίων για τον έναν και κάποια στιγμή βούτηξαν στη Χαλκιδική. Πολύ γρήγορα βρέθηκαν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

O 28χρονος που βούτηξε πρώτος στη «Μύτη» στο Ποσείδι στη Χαλκιδική, ήθελε να ζήσει την εμπειρία. Ωστόσο, όταν αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα, τα υπόγεια ρεύματα στο σημείο ήταν αρκετά δυνατά, με αποτέλεσμα να τους παρασύρουν. Από τις αναζητήσεις του Λιμενικού βρέθηκαν οι δύο άντρες, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού για τον 28χρονο.

Ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, παλιότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας είχε βάλει ταμπέλες στο σημείο, ωστόσο κάποιος πήγε και τις έβγαλε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος που αγνοείται δεν γνώριζε καλά κολύμπι και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη του, στη θάλασσα. Όμως, η εύρεση του 30χρονου το μεσημέρι της Κυριακής, αναζωπύρωσε τις ελπίδες της κοινότητας και των στελεχών του Λιμενικού, όταν εντοπίστηκε 15 μίλια ανοιχτά προς την Κατερίνη, από ελικόπτερο.

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares