Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Χαφτάρ: Κανένα έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη – Δεν το αξίζουν…

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) του Σάρατζ που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, δήλωσε ότι «οι Λίβυοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και δεν πρόκειται να αποικιοποιηθούν ποτέ ξανά»

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ προειδοποίησε την Τουρκία να κρατήσει τις δυνάμεις της εκτός Λιβύης ειδάλλως θα έρθει αντιμέτωπη με ένοπλη απάντηση.

Σε ομιλία του που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαφτάρ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του».

«Του λέμε ότι ‘’θα μετατρέψουμε την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες’’. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος» προειδοποίησε.

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) του Σάρατζ που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, δήλωσε ότι «οι Λίβυοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και δεν πρόκειται να αποικιοποιηθούν ποτέ ξανά».

«Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό» είπε ο στρατάρχης, αναφερόμενος στην εποχή που η χώρα του ήταν έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares