Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΧΑΔΙ! Οι celebrities στο σουσάδικο της κόκας την έβγαλαν λάδι…

«Χάδι» στους celebrities κατηγορουμένους για το σουσάδικο της κόκας στο Κολωνάκι

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Απόφαση-«χάδι» για την πλειονότητα των 27 κατηγορουμένων που κάθονταν στο εδώλιο για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με έδρα το γνωστό εστιατόριο «Lili Shu» στο Κολωνάκι επιφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, βγάζοντας έξω από το κάδρο των ποινικών ευθυνών τους «επωνύμους» που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε αθώους την ηθοποιό και επιχειρηματία Χριστίνα Παππά, τον γιο της, τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και ακόμη έναν κατηγορούμενο καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την έδρα, «δεν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο στο οποίο ήταν μέτοχοι».

Ανάσα ανακούφισης έφερε η δικαστική απόφαση και για τους διάσημους πελάτες του καταστήματος, όπως η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, την οποία το δικαστήριο έκρινε ατιμώρητη.

Επαυσε η δίωξη

Αντίστοιχη ήταν η κρίση της έδρας και για τους γόνους επιχειρηματικών οικογενειών και για άλλους κατηγορουμένους, για τους οποίους έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής ή κρίθηκαν ατιμώρητοι ή αθώοι.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση» είχε επισημάνει άλλωστε και η εισαγγελική λειτουργός. Σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη στα κοσμικά σαλόνια Σταύρος Περουκίδης, ο οποίος στην απολογία του είχε κάνει λόγο για «κεράσματα» ναρκωτικών ουσιών μεταξύ φίλων χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα. Αξιολογώντας το σύνολο του υλικού της δικογραφίας, τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και όσα υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, οι δικαστές κήρυξαν ενόχους τους υπόλοιπους εμπλεκομένους, μετατρέποντας ωστόσο την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε απλή διακίνηση και επιβάλλοντάς τους ποινές από οκτώ ως και 20 έτη.

«Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, αποκαθιστώντας τις υπερβολές και τις αδικίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης. Η αθώωση της εντολέως μου την παραδίδει λευκή στην κοινωνία και είναι απάντηση στον διασυρμό που υπέστη, όπως και η αθώωση σειράς άλλων αδίκως κατηγορηθέντων» σχολίασε o δικηγόρος της Δήμητρας Ματσούκα, Σάκης Κεχαγιόγλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν επηρεάστηκε από την υπερβολική και επί σειράν ετών δημοσιότητα της υπόθεσης».

«Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιβεβαίωσε ότι οι εντολείς μας αδίκως κατηγορήθηκαν από την αρχή.

Από όλη αυτή την ιστορία μένουν οι πηχυαίοι τίτλοι, η απουσία οποιουδήποτε επιβαρυντικού στοιχείου και κυρίως το ανακουφιστικό άκουσμα της λέξης “αθώος”…» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso» o Δημήτρης Γκαβέλας εκ των συνηγόρων της Χριστίνας Παππά και του γιου της Δημήτρη.

ESPRESSONEWS

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares