Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χάμπεκ: Η Γερμανία δεν πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες να υποστηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία

Η Γερμανία δεν θα πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες να υποστηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ αναφερόμενος στην πρόθεση της Πολωνίας να στείλει γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες να λάβουν αποφάσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που λαμβάνει η Γερμανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε χθες ότι η Βαρσοβία έχει αποφασίσει την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία στο πλαίσιο ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού που θα βοηθήσει το Κίεβο με την προμήθεια τανκς.

Ο Αντρέι Ντούντα και ο λιθουανός ομόλογός του Γκιτάνας Ναουσέντα συναντήθηκαν χθες στο Λβιφ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια της οποίας ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται τανκς για να νικήσουν στον πόλεμο και ότι το Κίεβο αναμένει κοινή απόφαση για το θέμα, αφού μία χώρα δεν μπορεί να παράσχει επαρκή αριθμό αρμάτων μάχης.

Στην Βρετανία, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι «τα άρματα μάχης θα δώσουν αποφασιστικής σημασίας ικανότητες στους Ουκρανούς».

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Αμυνας Μπεν Ουάλας να συνεργασθεί με τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την αποστολή των τανκς. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το Λονδίνο εξετάζει την αποστολή αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.

real.gr

Shares