Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Χ. Τζορμπατζάκης (παιδίατρος) στον FOCUS: “Η λανθασμένη χρήση της μάσκας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο παιδί”…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες των μαθητών, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, μίλησε στον FOCUS FM ο Παιδίατρος, Χρήστος Τζορμπατζάκης…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “FOCUS στη 1” με τον Στέφανο Δαμιανίδη, σημείωσε ότι “εάν το παιδί δεν εκπαιδευτεί σωστά στη χρήση της μάσκας, η χρήση της μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτό και να αποτελέσει μια άριστη πηγή μικροβίων”.

“Τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να ανταλλάσσουν μάσκες γιατί θα έχουν κάποιες από αυτές θα έχουν διαφορετικά σχέδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος διασποράς μικροβίων μεταξύ των παιδιών στην κοινότητα. Και αυτό θα γίνει ακόμη χειρότερο, αν τις μάσκες αυτές, τα παιδιά τις παίρνουν στο σπίτι τους” ανέφερε.

“Δεν συμφωνώ στο να χρησιμοποιηθούν οι μάσκες σε παιδιά νηπιαγωγείου ή των πρώτων τάξεων του δημοτικού, καθώς κατά τη γνώμη μου τα παιδιά δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σωστά στη χρήση τους, λόγω ηλικίας” τόνισε ο κ. Τζορμπατζάκης.

Όσον αφορά το εμβόλιο, δήλωσε “μην περιμένετε εμβόλιο μέχρι τα Χριστούγεννα” και εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις ως προς το αν θα κυκλοφορήσει.

Shares