Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Bυθίζονται» τα σχέδια της Άγκυρας: Η ακύρωση των F-35 φέρνει αλλαγές – Άχρηστα θα είναι τα δύο αεροπλανοφόρα της Τουρκίας…

«Bυθίζονται» τα σχέδια της Άγκυρας: Η ακύρωση των F-35 φέρνει αλλαγές – Άχρηστα θα είναι τα δύο αεροπλανοφόρα της Τουρκίας...

«Bυθίζονται» τα σχέδια του Ερντογάν, καθώς οι εξελίξεις με τα F-35 θα συμπασύρουν μια σειρά από project πυ συνδέονται με τα μαχητικά 5ης γενιάς.

Όλα δείχνουν πως η προοπτική ένταξης των μαχητικών πλέον απομακρύνεται οριστικά, εκτός και εάν ο Τούρκους Πρόεδρος κάνει την κυβίστηση του αιώνα.

Εάν βέβαια αδειάσει τον Β. Πούτιν, τότε η οργή της Μόσχας θα είναι τεράστια. Εάν απομακρυνθεί από την Δύση, τότε οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να απομονώσουν την Τουρκία, δίκοπο μαχαίρι με λίγα λόγια.

Πάντως οι Τούρκοι εξετάζουν πλέον άλλα μαχητικά για να ενταχθούν στο οπλοστάσιό τους.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΝΙ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΩ

Χωρίς αεροσκάφη κινδυνεύουν να μείνουν τα δύο αεροπλανοφόρα που η Τουρκία σχεδιάζει να διαθέτει την επόμενη δεκαετία αφού η απόκτηση 16 μαχητικών F-35B σε πρώτη φάση για το ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Anadolu δεν φαίνεται να έχει προοπτική.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο Πάτρικ Σάναχαν, ενημέρωσε με επιστολή του στις 6 Ιουνίου την Τουρκία ότι εάν η Άγκυρα δεν αλλάξει στάση στο παραπάνω ζήτημα και δεν ακυρώσει την παραγγελία θα εκδιωχθεί από το βιομηχανικό πρόγραμμα κατασκευής των F-35 μέχρι τις αρχές του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι και η προμήθεια 100 F-35A από την Τουρκία θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα ακυρωθεί συμπαρασύροντας μαζί της και τη σχεδιαζόμενη προμήθεια 16 F-35B για το ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Έτσι μετά το πλήγμα που η αμυντική τουρκική βιομηχανία θα υποστεί όπως φαίνεται από την εκδίωξη της Άγκυρας από το βιομηχανικό πρόγραμμα των F-35 και η τουρκική εξωτερική πολιτική θα χάσει ένα σημαντικό εργαλείο προβολής ισχύος όπως θα ήταν τα δύο ελαφρά αεροπλανοφόρα TCG Anadolu και TCG Trakya.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να εφυσηχάζει. Χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση το ΠΝ, αλλά και η ΠΑ.

Είτε παραλάβει η Τουρκία τα F-35, είτε όχι, η χώρα μας θα πρέπει να δράσει άμεσα!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares