Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Bundesliga, Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν 0-1: Πρωταθλήτρια με τη σφραγίδα του Λεβαντόφσκι…

Η Μπάγερν είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας – Οι Βαυαροί πέρασαν από τη Βρέμη (1-0 τη Βέρντερ) κι έγραψαν ιστορία κατακτώντας τον 8ο διαδοχικό τίτλο τους στην Bundesliga…

Η Μπάγερν είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας! Οι Βαυαροί πέρασαν από τη Βρέμη (1-0 τη Βέρντερ) κι έγραψαν ιστορία κατακτώντας τον 8ο διαδοχικό τίτλο.

Μοναδική, κυρίαρχος, το απόλυτο αφεντικό της Βundesliga! Η Μπάγερν πέρασε από τη Βρέμη, επικράτησε 1-0 της Βέρντερ και κατέκτησε μαθηματικά το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 8ο διαδοχικό! Το τρίποντο στη Βρέμη είχε τη σφραγίδα του πιο φορμαρισμένου επιθετικού στον πλανήτη, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφτασε τα 45 στη σεζόν! Οσο για τη Βέρντερ, έμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και ο υποβιβασμός ήρθε πιο κοντά δυο αγώνες πριν το τέλος!

H Βέρντερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Μπάγερν, μπήκε πιο δυνατά και στο 9΄είχε καλή στιγμή με τον Γκεμπρέ Σελασιέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ! Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23ο λεπτό για να καταφέρουν να δημιουργήσουν ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Κομάν πέρασε άουτ. Η Βέρντερ ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, είχε εγκλωβίσει τον Κίμιχ στον άξονα και ο Λεβαντόφσκι προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να κάνει τη διαφορά.

Ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι, τίτλο η Μπάγερν

Ωστόσο, χρειάστηκε μια εντυπωσιακή κάθετη μπαλιά για να… διαλυθούν τα πλάνα των γηπεδούχων! Ο Μπόατενγκ βρήκε εξαιρετικά τον Πολωνό σταρ και ο τελευταίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0! Ο απίθανος Λέβα σημείωσε γκολάρα… τίτλου, έφτασε τα 45, τα 31 εξ αυτών σε επίπεδο Bundesliga Έτσι, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του που είχε χτίσει τρις στο παρελθόν και ταυτόχρονα ισοφάρισε τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ως ο μη Γερμανός με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν. Κι έχει άλλα δύο ματς για να κατακτήσει και αυτή την κορυφή.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε. Η Μπάγερν είχε τον απόλυτο έλεγχο, η κατοχή άγγιζε το 70% και όταν ανέβαζε ρυθμό απειλούσε! Στο 60΄ο Λεβαντόφσκι έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αφού κοντά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Η Βέρντερ ήταν ανύπαρκτη δημιουργικά, δεν ήταν σε θέση να απειλήσει. Η Μπάγερν έμεινε στο 79′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντέιβις, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βάλουν το γκολ… λύτρωσης, αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί για να τους σβήσει τα όνειρα. Μια απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Οζάκο και η Μπάγερν έμεινε για 23ο σερί ματς αήττητη στη συγκεκριμένη έδρα.

Βέρντερ: Παβλένκα, Μοϊσάντερ, Γκεμπρε Σελασιέ, Βογκτ (46′ Λάνγκαμπ), Βελίκοβιτς (88′ Πιζάρο), Φριντλ, Κλάασεν (84′ Φουλκρουγκ), Μπίτενκουρτ (62′ Σάρτζεντ), Ράσιτσα (62′ Μπάρτελς), Εγκεστεν

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Παβάρ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (82΄Ερναντες), Κομάν, Ντέιβις, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Shares