Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Bundesliga, Γκλάντμπαχ-Μπάγερν 3-2: Χαστούκι από τον κακό της δαίμονα (BINTEO)

Με μια επική ανατροπή μέσα σε 16 αγωνιστικά λεπτά (3-2 από 0-2), η Γκλάντμπαχ κράτησε την… παράδοση που την θέλει να νικάει την Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο γύρο της Bundesliga, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά από είκοσι αγώνες και τρεις μήνες και δίνει την ευκαιρία στην Λειψία να ανέβει στην κορυφή, αν νικήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ…

Την τελευταία τριετία, η Γκλάντμπαχ είχε δημιουργήσει παράδοση να νικάει πάντα την Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο γύρο της Bundesliga, στο πραγματικό «Klassiker» του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Και τα Πουλάρια φρόντισε να φανούν πιστά και φέτος σε αυτή την παράδοση, νικώντας τους Βαυαρούς (3-2) με μια επική ανατροπή μέσα σε 16 αγωνιστικά λεπτά, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις μετά από είκοσι αγώνες και τρεις μήνες (4-1 από την Χόφενχαϊμ, στις 27 Σεπτεμβρίου). Αν, μάλιστα, η Λειψία νικήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ το Σάββατο (9/1, 19:30, Cosmote Sport 1 HD), θα ανέβει στην πρώτη θέση, αφήνοντας την Μπάγερν πίσω της και στο -1.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι σπάνε τα αρνητικά αμυντικά τους ρεκόρ (24 γκολ παθητικό σε 15 ματς!), έδειχναν να «καθαρίζουν» το ματς προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, όταν και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0. Ο Φλόριαν Νόιχαους επιχείρησε να διώξει την μπάλα με το πόδι, αυτή βρήκε και στο χέρι του, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει από την άσπρη βούλα, ύστερα από υπόδειξη μέσω VAR (20′).

Ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος από τον Γενάρη του 2016 έχει 44 στα 46 πέναλτι (93,3%!), έγινε ο πρώτος παίκτης στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματος (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) που φτάνει τα 20 γκολ, σε μόλις 14 παιχνίδια.

Έξι λεπτά μετά το πέναλτι – γκολ του Λέβα, η ομάδα του Χάνζι Φλικ «χτύπησε» ξανά, όταν ο Λέον Γκορέτσκα συνδυάστηκε με τον Λιρόι Σανέ και, με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Γιάν Ζόμερ.

Όλα προμήνυαν μια άνετη επικράτηση της Μπάγερν, αλλά η Γκλάντμπαχ είχε τελείως διαφορετική άποψη. Η αντεπίθεση των Πουλαριών ήταν εντυπωσιακή, αφού μέχρι την ανάπαυλα είχαν διαμορφώσει το σκορ σε 2-2 με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Χόφμαν, ο οποίος μείωσε νικώντας από κοντά τον Μάνουελ Νόιερ (36′) και ισοφάρισε ύστερα από νέα ασίστ του αρχηγού Λαρς Στιντλ (45’+2′), ο οποίος εκμεταλεύτηκε λάθη των Μπενζαμέν Παβάρ και Γιόσουα Κίμιχ αντίστοιχα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο δις σκόρερ της Γκλάντμπαχ μετατράπηκε σε δημιουργό, με τον Νόιχαους να… ρεφάρει το πέναλτι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με ωραίο σουτ, ύστερα από λάθος του Νίκλας Ζίλε, κλέψιμο του Χόφμαν και ασίστ, ύστερα από συνδυασμό με τον Μπρέελ Εμπολό (49′).

Από εκεί και πέρα, η Μπάγερν… σκύλιασε για να ισοφαρίσει, δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως μετά από σέντρες και κεφαλιές, αλλά η άμυνα κράτησε ασφαλή την εστία του Ζόμερ, ο οποίος πανηγύρισε την 100ή του νίκη στην Bundesliga.

Μια, αναμφίβολα, πολύ ξεχωριστή νίκη για την (έβδομη, αλλά ισόβαθμη με την πέμπτη Ουνιόν) Γκλάντμπαχ, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που νικάει την Μπάγερν με ανατροπή, μετά την… Γκλάντμπαχ, στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 (2-1)!

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ – Λάινερ, Ελβέντι, Γκίντερ, Μπενσεμπαϊνί (89′ Γιάντσκε) – Ζακάρια (74′ Χέρμαν) – Κράμερ, Νόιχαους, Χόφμαν (89′ Βεντ) – Εμπολό, Στιντλ (82′ Βολφ).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνζι Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Ζίλε, Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανε, Μίλερ, Ντάγκλας Κόστα (68′ Κομάν) – Λεβαντόφσκι.

https://www.youtube.com/watch?v=ooEGdwcWlYY

Πηγή:www.gazzetta.gr

Shares