Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Bουτιά» 71% στις τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου – Τι δείχνουν τα νούμερα της ΤτΕ…..

«Bουτιά» 71% στις τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου – Τι δείχνουν τα νούμερα της ΤτΕ.....

Τις πρώτες επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Μαρτίου, με απότομη «βουτιά» των τουριστικών εσόδων στα 92 εκατ. ευρώ, από 318 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν

Στα προσωρινά νούμερα της Τράπεζας της Ελλάδος αποτυπώνεται ο αντίκτυπος του κορωνοϊού για το μήνα Μάρτιο, λόγω της διακοπής των αεροπορικών μεταφορών και της λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Οι τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου μειώθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 71%. Το Μάρτιο του 2019 το αντίστοιχο νούμερο είχε διαμορφωθεί στα 318 εκατ. ευρώ και τον αντίστοιχο μήνα του 2018 στα 241 εκατ. ευρώ. Πτώση κατά 46,8% σημείωσαν και οι διεθνείς αφίξεις (κυρίως μέσω των αεροδρομίων της χώρας), ενώ στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές δαπάνες των κατοίκων στο εξωτερικό, οι οποίες επίσης μειώθηκαν σημαντικά κατά 75,7%.

Συνολικά στο α΄ τρίμηνο του 2020, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 5,6% και 17,1% αντίστοιχα, ακριβώς λόγω των εξελίξεων του Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο ρυθμός αύξησης των εισπράξεων μόνο για το μήνα Φεβρουάριο ήταν στο 21,1% και για το δίμηνο στο +23%. Πέραν του Μαρτίου ακόμη χειρότερα αναμένονται τα νούμερα του Απριλίου, λόγω και του lockdown αλλά και της σχεδόν ολοκληρωτικής καθήλωσης των αεροσκαφών από τις αεροπορικές σε όλη την Ευρώπη.

 

new-money.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares