Σάββατο , 7 Δεκέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Μπουτάρης και Ζάεφ είναι… ευχαριστημένοι από τον Μητσοτάκη για τα μακεδονικά προϊόντα…

Πολύ… θερμή ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους, συναντήθηκαν στο περιθώριο του Thessaloniki Summit που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα και στο οποίο ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για πρώτη φορά μετά το γαλλικό βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων.

Γιάννης Μπουτάρης και Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκαν στο περιθώριο του Thessaloniki Summit

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Μακεδονία, η συνάντηση Ζόραν Ζάεφ και Γιάννη Μπουτάρη διήρκησε 20 λεπτά, με τον τέως Δήμαρχο να δηλώνει εξερχόμενος: «Η συνάντηση ήταν σε ένα κλίμα πολύ φιλικό, πολύ παραγωγικό. Ένα από τα πράγματα τα οποία θίξαμε είναι η σχέση που πάμε να αναπτύξουμε με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Σκοπίων… Ένα δεύτερο, τα θέματα που σχετίζονται με περιβαλλοντική οργάνωση γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεργάζεται μαζί τους» σημείωσε.

Ο κ. Μπουτάρης κατέληξε: «Το θέμα είναι ότι ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός ο οποίος είναι σοβαρός δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική κι εμείς ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία που παίρνουμε να δημιουργούνται φιλίες μεταξύ των λαών».

Τέλος, σε ερώτηση εάν ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε δυσαρέσκεια σχετικά με την παρουσίαση παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι «ίσα ίσα που είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά Μητσοτάκη και είπε ο ίδιος ότι τα μακεδονικά προϊόντα όπως και η επιτροπή για τα βιβλία προχωρούν, ίσως χρειάζονται μια επιτάχυνση αλλά πρέπει να γίνονται, κι έχει απόλυτο δίκιο, με πολύ αργά βήματα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares