Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μπουρκίνα Φάσο: 15 νεκροί στρατιώτες σε διπλή βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 15 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μια διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, η πρώτη βόμβα εξερράγη τη στιγμή που διερχόταν όχημα μεταφοράς προσωπικού και η δεύτερη την ώρα που άλλοι στρατιώτες έσπευσαν σε βοήθεια.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος δρουν στην περιοχή από το 2015.

Μια ημέρα νωρίτερα ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε χωριό της περιοχής, σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπαμ.

Μετά την ανατροπή του προέδρου Καμπορέ με πραξικόπημα, τον περασμένο Ιανουάριο, οι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία υποσχέθηκαν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Μπουρκίνα Φάσο. Ωστόσο η δράση των τζιχαντιστικών οργανώσεων συνεχίζεται. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 1,85 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Shares