Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μπόνους σε γιατρούς και νοσηλευτές που μετακινούνται σε νοσηλευτικά ιδρύματα

Οικονομικά κίνητρα θεσπίζει το υπουργείο Υγείας σε όσους γιατρούς και νοσηλευτές μετακινηθούν σε άλλες περιοχές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλες δομές για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, φέρνει στη Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε, στο άρθρο 6 προβλέπεται για την κάλυψη των κενών σε οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία να δίνονται οικονομικά κίνητρα, ώστε με τον τρόπο αυτό να περιορίζονται και οι αντιδράσεις του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, δίνεται επιπλέον του μηνιαίου μισθού το ποσό των 1.800 ευρώ στους γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, το οποίο μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους προσωρινά σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

«Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται και αποζημιώνονται μετακινήσεις εκτός από νησιά και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη, επιβραβεύοντας τους γιατρούς και προσωπικό που θα μετακινηθεί», υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

newsit.gr

Shares