Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Bόμβα» από Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: ΝΑΙ, τα Σκόπια ανήκουν στον Σόρος…

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη έχει προχωρήσει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, για τον Τζορτζ Σόρος και τη σχέση που έχει με τα Σκόπια.Όπως καταγράφει στο βιβλίο της «Μια ζωή χωρίς άλλοθι», ο Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, γνωστός επίσης ως καπετάν Γιάννης (1910-2003), της είχε πει ότι τα Σκόπια ανήκουν στον Σόρος.

Η βυζαντινολόγος και ιστορικός αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα του βιβλίου τον διάλογο που είχε με τον Γιάννη Λάτση:
«Είναι η εποχή του “Μακεδονικού”. Πάνω στην κουβέντα λέω γελώντας του Γιάννη: “Καπετάνιε, τι γίνεται μ’ αυτά τα Σκόπια; Δεν τα’ αγοράζεις, να ησυχάσουμε;”
Μου λέει: “Έτσι όπως τα ’χουν κάνει, δεν πωλούνται πια. Τα έχει αγοράσει άλλος”.
“Ποιος;” τον ρωτώ.
“Ο Σόρος τα έχει αγοράσει. Ειδάλλως θα τα είχα αγοράσει εγώ και θα ησυχάζαμε”».

Η κα Αρβελέρ, αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή εκείνη (1990-1993) είχε ταχθεί υπέρ του ονόματος “Νέα Μακεδονία”. Στο βιβλίο της παραθέτει σχετικό διάλογο με δημοσιογράφους:

«Αν πω κάτι θα είναι για τη Νέα Μακεδονία». Και για να στηρίξει τη θέση της πρόσθεσε: «Τι σχέση έχει η Νέα Ελβετία, στον Βύρωνα, με την Ελβετία; Κι έπειτα είναι μια λέξη, είναι Nova-Macedonia και αυτό θέλουν οι Σκοπιανοί. Τελείωσε. Νέα Μακεδονία. Αυτό πιστεύω».
Παρακάτω αποκαλύπτει ότι με το όνομα Νέα Μακεδονία συμφωνούσε και ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το σχετικό απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:
«Στο διάλειμμα έρχεται ένας τεράστιος κύριος, με χτυπάει στον ώμο και μου λέει: “Μπράβο σας, κυρία Αρβελέρ”. Ήταν ο Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός. “Μπράβο σας γι’ αυτά που είπατε στην τηλεόραση για το Νέα Μακεδονία”. “Ακούστε, κύριε πρωθυπουργέ, εγώ δεν είμαι νονός της Ιστορίας. Εσείς είστε νονός γι’ αυτό να κάνετε ό,τι χρειάζεται”».

Shares