Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020

BOMBA!ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ME TIΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- Τι δείχνουν λίγο πριν τις εκλογές…

BOMBA!ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ME TIΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- Τι δείχνουν λίγο πριν  τις εκλογές...

Δυο μέρες έμειναν πριν τις Ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές και ήδη οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν πάρει φωτιά….

Συγκεκριμένα οι δυο εταιρίες η ΜARC και η ΜRB δημοσίευσαν σήμερα τις  δημοκοπήσεις και σας δείχνουμε τα αποτελέσματα.

 

Αναλυτικότερα η δημοσκόπηση της ΜARC δίνει προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, που έχει το κυβερνών κόμμα.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταφέρνει να υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο.

8

 

Ενώ η παλιά δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 18/05/2019 δίνει προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία που  συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23,1%Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, αλλά σε κοντινή απόσταση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,1%.

Από κει και πέρα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%, με όσους απάντησαν «Δεν έχω αποφασίσει» να αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 12,4%.

 

 

 

Από την άλλη η δημοσκόπηση της MRB δίνει προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Σύμφωνα με την MRB η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%.  Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.Η Ελληνική Λύση με 1,9%.

gallop-Star-2

 

Ενώ η παλιά δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε δίνει προβάδισμα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει το 6,6% των ερωτηθέντων, ποσοστό 6,3% απαντά πως θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή και το 5,9% απαντά ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών θα επιλέξει το ΚΚΕ.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν «δεν αποφάσισα-δεν απαντώ».

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares