Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

BOMBA! Tο DNA σταματάει τον κορωνοϊό…..

Και ενώ η Ελλάδα περνάει μια από την χειρότερη χρονική περίοδο της καθώς η πανδημία κατάφερε να παραλύσει τα πάντα στην χώρα μας, τώρα έρχεται νέα είδηση βόμβα.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά επιστήμονες επισημαίνουν ότι το dna σταματάει τον κορωνοϊό.

Το διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο πιθανώς εξηγεί σε ποσοστό περίπου 50% τις διαφορές ανάμεσα στα συμπτώματα των ασθενών με κορωνοϊό, δηλαδή αν κάποιος θα αρρωστήσει σοβαρά και κάποιος ελαφριά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων. Μπορεί, επίσης, να εξηγεί σε έναν βαθμό γιατί ορισμένες χώρες φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό από ό,τι οι υπόλοιποι.

Ωστόσο βγήκε το συμπέρασμα ότι οι γενετικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν περίπου το 50% των διαφορών ανάμεσα στα συμπτώματα που έχουν οι φορείς του ιού. Ειδικότερα, βρέθηκε σημαντική γονιδιακή επίδραση σε ορισμένα συμπτώματα (πυρετό,  κόπωση, δύσπνοια, ντελίριο, απώλεια όσφρησης και γεύσης), αλλά όχι σε άλλα (βήχα, βραχνάδα φωνής, πόνους στο στήθος και στην κοιλιά).

Άρα το DNA μας παίζει ρόλο στο αν θα προσβληθούμε από τον κορωνοϊό και πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες

Ωστόσο το παρακάτω βίντεο αποκαλύπτει ακριβώς αυτό που λίγοι μας λένε. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αποδίδει τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων στη Νότια Ιταλία στο «ελληνικό DNA».

Συγκεκριμένα, ο Κ. Βελόπουλος είπε «η Ιταλία είχε τεράστιες απώλειες στον Βορρά. Στο Νότο η θνησιμότητα από τον κορωνοϊό είναι ελάχιστη, πιο μικρή και από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε δύο πράγματα να πούμε. Στη Μεγάλη Ελλάδα, από τη Νάπολη και κάτω είναι διαφορετικό το DNA των ανθρώπων, ο Καθηγητής Τριανταφυλλίδης το είπε το dna παίζει ρόλο»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

 

Shares