Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

BOMBA! Oι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ…

Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογέςπροεξοφλούν οι Αγορές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα, το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης«δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους, αν χρειαστεί».

«Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει το Bloomberg, σε μία σύντομη ανάλυση για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και τα σενάρια για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι οι Αγορές ήδη προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου– κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων έπεσαν σε ιστορικά χαμηλά μετά την ευρεία νίκη στις Ευρωεκλογές.

«Οι Αγορές ήδη προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έπεσε σε ιστορικά χαμηλά τη Δευτέρα. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία χρειαστεί να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, δεν θα έχει πρόβλημα να βρει συμμάχους. Οπότε, φαίνεται απίθανο να υπάρξει παρατεταμένη περίοδος αστάθειας και αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, αναφορικά με τις πρόωρες Εκλογές.

Τα σενάρια για τη νέα Βουλή

Για το αν η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, το Bloomberg εκτιμά ότι μπορεί να μπουν στη Βουλή ακόμη και 6 ή 7 κόμματα μετά τις πρόωρες Εκλογές, ανάμεσά τους και τοΜεΡΑ25.

«Ο αριθμός των εδρών που παίρνει ο νικητής των εκλογών εξαρτάται από το πόσα κόμματα θα πιάσουν το όριο του 3%. Ενας από τους νέους παίκτες από τις Ευρωεκλογές, το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μπορεί να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να εκλέξει βουλευτές.

Αυτό σημαίνει ότι έξι ή ακόμη και επτά κόμματα μπορεί να μπουν στη Βουλή, κάνοντας δύσκολο για τον Μητσοτάκη να εξασφαλίσει πλήρη πλειοψηφία 151 εδρών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όσο για το γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το Bloomberg σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία «γρονθοκόπησε τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, κερδίζοντας τιςΕυρωεκλογές κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες», κάτι που δεν άφησε στον πρωθυπουργό «άλλη επιλογή από το να προκηρύξει πρόωρες Εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι αυτό μπορεί να περιορίσει τη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει υποστήριξη εδώ και κάποιο διάστημα».

Το κείμενο που παραθέσαμε το διαβάσαμε ΕΔΩ στο lykavitos.

Aυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως οι Αμερικανοί δεν κάνουν κάποια αναφορά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον Κ. Βελόπουλο παρόλο που έπιασε ποσοστό 4,2% στις Ευρωκλογές.

Άρα όπως γίνεται αντιληπτό οι Αμερικανοί (το Βloomberg απηχεί τις απόψεις του αμερικανικού παράγοντα) επιθυμούν την είσοδο του Βαρουφάκη στη Βουλή ώστε να υπάρξει η μελλοντική σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κ.Βελόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία, κατά συνέπεια το σύστημα επιθυμεί να έχει την εναλλακτική του. Το όνομα της εναλλακτικής είναι Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares