Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

BOMBA- O Eρντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε σουνιτικό Ιράν…

BOMBA- O Eρντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε σουνιτικό Ιράν...

Η απόφαση του Ερντογάν για το θέμα της Αγίας Σοφίας προκαλεί θλίψη σε όλο τον κόσμο. Είτε χριστιανοί, είτε βουδιστές και μουσουλμάνοι ακόμα που έχουν ανοίξει τη σκέψη τους, καταλαβαίνουν πως το σύμβολο αυτό, κακοποιείται στα χέρια ενός πολιτικού δικτάτορα.

Να γίνει το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ελληνικής Γενοκτονίας…

Από εκεί και πέρα όμως τι συμβαίνει και τι σημαίνει αυτό.

  • αποτελεί το καρφί στο φέρετρο του κεμαλισμού (όπως ο Ερντογάν τον εννοεί) και οριστικοποιεί τη στροφή της Τουρκίας στην Ανατολή. Τέλος κράτος δικαίου, διάκριση εξουσιών, ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες, όπως τις εννοούμε στη Δύση.
  • η Τουρκία ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες, όλα μόνο κατά πώς εκείνη τη συμφέρει. Δήλωσε με την χθεσινή απόφαση πως η Τουρκία είναι μία υπερδύναμη που κάνει ό,τι επιθυμεί.
  • Επιχειρεί να καταστήσει την Κωνσταντινούπολη σημείο παγκόσμιας αναφοράς του σουνιτικού Ισλάμ. Ενδεικτικό είναι πως ο αραβικός κόσμος δεν περίμενε την απόφαση αυτή κι εμφανίζεται παγωμένος.
  • Ξυπνάει μνήμες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
  • ‘Σκοτώνει’ τον Κεμάλ ώστε να αντικατασταθεί από τον Ερντογάν ως ο νέος πατέρας των Τούρκων (Ατατούρκ).

‘ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ’ τον Κεμάλ – Γιατί το κάνει ο Ερντογάν – Η Αγιά Σοφιά και η νέα Τουρκία

  • Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του Τραμπ, της ΕΕ και της Ρωσίας. Τις ουσιαστικές αντιδράσεις. Ειδικά του Τραμπ που έχει εκλογές και δε θέλει να χάσει τους ευαγγελιστές ψηφοφόρους που (λογικά) θα ενοχληθούν πολύ από την κίνηση αυτή στην Τουρκία.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα και τι μπορεί να κάνει η Αθήνα… η απάντηση ΕΔΩ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares