Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

BOMBA του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στο Ν. Χατζηνικολάου!«ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ»… (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Συγκλονιστικός ήταν ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου. Τι είπε;

Και τι δεν είπε.

Αρχικά σχολιάστηκε η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους στον Έβρο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εκβιασμού της ελληνικής πλευράς με αντάλλαγμα τους Τούρκους πραξικοπηματίες.
Ο Κ. Βελόπουλος συνέχισε τη συνέντευξή του εξηγώντας πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με πρόγραμμα υπαρκτό, κυβερνητικό 270 σελίδων είναι έτοιμη να δώσει λύσεις στην ελληνική οικονομία που έχει χρεοκοπήσει.
Τόνισε πως το βασικό είναι η παραγωγή πλούτου, με βάση τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα έδωσε έμφαση στο παράδειγμα της Ολλανδίας η οποία με μέγεθος όσο περίπου η Πελοπόννησος έχει έσοδα από πρωτογενή τομέα 70 δις ευρώ σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει μόλις 8.
Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει πως βασικό δεν είναι η απλή παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, αλλά η μεταποιητική του υπεραξία μέσω της βιοτεχνίας-βιομηχανίας.
Στη συνέχεια και σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι δεξιό ή αριστερό κόμμα, ο Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως τα προβλήματα των Ελλήνων είναι κοινά είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί. «Η ορθοδοξία και η αρχαία Ελλάδα μας ενώνει όλους και δεν μας χωρίζουν οι ψευτοδιακρίσεις τύπου αριστερός-δεξιός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Βελόπουλος.
«Βασικό είναι να άρχουν οι άξιοι. Δεν μπορεί για παράδειγμα πρώην εργαζόμενος σε βουλκανιζατέρ να γίνεται διοικητής νοσοκομείου. Βάλε τον σε μία υπηρεσία που έχει σχέση με τις γνώσεις του. Η αξιοκρατία είναι θέμα επιβίωσης όχι του Κράτους, αυτό πτώχευσε, αλλά του Έθνους». Όμως δεν έμεινε εδώ ο Κ. Βελόπουλος αλλά συνέχισε την επίθεσή του στους ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ τονίζοντας πως «είναι αδιανόητο ο κ. Τόσκας να επιτίθεται σε αστυνομικούς και πυροσβέστες. Είναι αδιανόητο άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους να κατηγορούνται από τον πολιτικό προϊστάμενο τους.»
Στο σημείο αυτό ο Κ. Βελόπουλος τόνισε το πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης. «η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αργή, δυσκίνητη και γι αυτό δεν εκτελεί το έργο της. Αυτό προκαλεί το αίσθημα του λαού. Με γρήγορη δικαιοσύνη η καθημερινότητα του πολίτη θα ήταν καλύτερη.»
Στο σημείο αυτό ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον Κ. Βελόπουλο για τις θέσεις του στα γεωστρατηγικά-διπλωματικά ζητήματα.
Η απάντηση του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν σαφής. «λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι όχι γερμανοαμερικανική λύση, μιας και οι σύμμαχοί μας δεν μας βοηθούν. Οι συμμαχίες πρέπει να δημιουργούνται με βάση το αμοιβαίο συμφέρον. Win, win διότι μόνο τότε αποδίδουν. Πιστεύω πως λίγα πράγματα μας ενώνουν με την Αμερική και τη Γερμανία, ενώ αντίθετα με τη Ρωσία μας ενώνει ο πολιτισμός και η Ορθοδοξία. Πρέπει να εξετάσω κατά πόσον με συμφέρει η προσέγγιση με τη Ρωσία. Αντίθετα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν το κάνουν, αλλά στο πλαίσιο της ‘δουλείας’ τους έχουμε χάσει στο Σκοπιανό, δώσαμε το όνομα Μακεδονία, χάνουμε στη Βόρεια Ήπειρο και όπως γνωρίζω καλά ο κος Κοτζιάς έχει συμφωνήσει να παραδώσει δύο οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ στην Αλβανία. Τελικά οι φίλοι δεν είναι φίλοι. Πιστεύω αυτό που έλεγε ο Θουκυδίδης. Η συμμαχία πρέπει να είναι έντιμη, ειλικρινής αλλά να έχει και τα αντίδωρα.»
Στο σημείο αυτό ο Κ. Βελόπουλος έκανε μία παρένθεση και μίλησε για τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «οΤούρκος Πρόεδρος παίζει σε πολλά ταμπλώ κι αυτό πρέπει να κάνει και η ελληνική πλευρά».
Κλείνοντας την ανάλυσή του για τα γεωπολιτικά ο Κ. Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά «ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ».
Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν ξεκάθαρος. «Δε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός». Στο δε σχολιασμό του για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ είπε «η κυβέρνηση φυλλοροεί, αλλά το χειρότερο είναι πως έχουν φοβία για την έννοια Έθνος. δεν έχουν αξιοκρατία διότι δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους. Αφού δεν έχουν δουλέψει πως θα παράγουν έργο για το Έθνος; το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη Νέα Δημοκρατία.»
Κλείνοντας ο Κ. Βελόπουλος τόνισε πως κεντρικός άξονας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι 4 λέξεις. ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ. «Μόνο έτσι θα σωθεί η Ελλάδα».

Shares