Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Μπολσοναρο : Λέει όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

O πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο είπε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί κατά της ασθένειας Covid-19. ‘Δεν θα κάνω το εμβόλιο σας λέω. Αυτό είναι δικαίωμά μου.” τόνισε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά από πολλά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

O Μπολσονάρο πρόσθεσε ότι η Βουλή είναι απίθανο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, οπαδός του Ντόναλντ Τράμπ έχει πολλές φορές στο παρελθόν υποβιβάσει τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι “κόλλησε” τον κοροναϊό.

Η χώρα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας. Ο Μπολσονάρο έχει αμφισβητήσει επίσης το κατά πόσο η χρήση της μάσκας λειτουργεί ως ανασχετικό μέσο στην εξάπλωση του ιού. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει παραγγείλει 143 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από διάφορες εταιρείες με έμφαση σε εκείνο της Astrazeneca.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η παραγγελία είναι αρκετή για τον εμβολιασμό του ενός τρίτου του πληθυσμού της χώρας. Ο Μπολσονάρο επιμένει ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Μάλιστα αστειεύτηκε στο Twitter ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος μόνο για τον σκύλο του!

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares