Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Bloomberg: «Η Τουρκία είναι απίθανο να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους»

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, η Τουρκία είναι απίθανο να υπογράψει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από τις προγραμματισμένες για το επόμενο έτος προεδρικές εκλογές είναι ελάχιστες, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η Σουηδία δεν έχει κάνει αρκετά για να ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα και η ατζέντα του τουρκικού κοινοβουλίου είναι γεμάτη για το υπόλοιπο του έτους.

Από την άλλη, η Τουρκία είναι ευχαριστημένη με τη συνεργασία της Φινλανδίας, η οποία έχει επίσης υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στη συμμαχία. Ωστόσο, στην Άγκυρα σχεδιάζουν να ψηφίσουν και για τις δύο αιτήσεις ταυτόχρονα.

Σημειώνεται πως από σήμερα και για τις δυο επόμενες μέρες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, με βασικό θέμα συζήτησης το ενταξιακό Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία.

pronews.gr

Shares