Οι δυο άνδρες έπιασαν το νήμα από εκεί που το άφησαν οι δυο Πρωθυπουργοί, Μητσοτάκης και Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, με την υπόσχεση που απέσπασε ο Ζόραν Ζάεφ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως θα θα μεσολαβήσει ο ίδιος στον Πρόεδρο Μακρόν, ώστε να άρει το γαλλικό βέτο στην ενταξιακή προοπτική Σκοπίων και Αλβανίας. Ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντήσει και τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια (θα πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στη γειτονική χώρα από την ημέρα που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο), ενώ πέρα από το θέμα της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας, το ζήτημα που θα τεθεί αφορά και τη συγκρότηση νέας διεθνούς επιτροπής για τα εμπορικά σήματα.

Δυσαρέσκεια στα Σκόπια

Με ενδιαφέρον αναμένεται να εξεταστεί το εάν θα επιδιωχθεί η ανανέωση της υφιστάμενης επιτροπής, ή το εάν ο κ. Δένδιας αναλάβει την πρωτοβουλία για να ανακοινώσει νέα. Κι όλα αυτά, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασαν τα Σκόπια απέναντι στην Αθήνα για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

Στα Σκόπια βρέθηκε χθες και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων. Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο ήταν η συνεργασία ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στους τομείς της μετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων, καθώς και τα ζητήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πρόληψης και της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα, εστιάζοντας κυρίως στην καταπολέμηση της εγκληματικής διακίνησης μεταναστών και της εμπορίας ναρκωτικών και όπλων.

Πηγή πληροφοριών: Reader.gr