Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ είναι πολύ απογοητευμένες με τη Σαουδική Αραβία λόγω OPEC+

26168104

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τις συνέπειες τις οποίες θα έχει στις σχέσεις τους με τη Σαουδική Αραβία η απόφαση του OPEC+, του οποίου η τελευταία ηγείται άτυπα, να περικόψει σημαντικά τον στόχο για την παραγωγή αργού από τις αρχές Νοεμβρίου, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσινγκτον, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την Πέμπτη.

“Δεν είμαστε απλώς εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την κίνηση, αλλά τη βρίσκουμε και κοντόθωρη. Και, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η απόφαση αυτή θα έχει επιπτώσεις τις οποίες εξετάζουμε αυτή τη στιγμή”, τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους.

Η Σαουδική Αραβία αγνόησε τις ενστάσεις των ΗΠΑ και ενέκρινε, σε άτυπο κοινό μέτωπο με τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο εκτός OPEC πετρελαιοπαραγωγό του ευρύτερου καρτέλ του OPEC+, μείωση παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να διατηρηθεί ψηλά η τιμή του αργού, σε μια περίοδο κατά την οποία η ενεργειακή κρίση ασκεί πίεση στις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω του πληθωρισμού.

Πηγή: capital.gr

Shares