Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

BlackRock: Γιατί θα συνεχίσουν να είναι οι τιμές αυξημένες

BlackRock hit by hefty fine in Germany | Business | Economy and finance news from a German perspective | DW | 23.03.2015

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

«Έχει επιδεινωθεί από τον COVID και τα lockdown σε διάφορα μέρη του κόσμου», είπε ο κ. Φινκ την Πέμπτη σε μια ευρεία συνέντευξη στο «The Close» στην τηλεόραση του Bloomberg. «Καθοδηγείται περισσότερο από την προσφορά».

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ο οποίος επέβλεπε περίπου 9,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου, περιηγείται σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, την αύξηση των επιτοκίων και τις γεωπολιτικές αναταραχές. Ο κ. Φινκ είχε προηγουμένως πει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να επανεξετάσουν την εξάρτησή τους από τις ξένες αγορές και να ξοδέψουν περισσότερα για να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους σε τοπικό επίπεδο.

Η Federal Reserve δεν έχει από μόνη της τα εργαλεία για να διορθώσει τα προβλήματα εφοδιασμού σε ολόκληρη την οικονομία, είπε ο κ. Fink στη συνέντευξη, προβλέποντας ότι η αστάθεια της αγοράς θα συνεχιστεί. Ο πληθωρισμός είναι επίσης πιθανό να παραμείνει υψηλός καθώς η οικονομία μεταβαίνει σε πιο πράσινες πηγές ενέργειας, είπε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares