Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Black Friday 2020: Μετατράπηκε σε… black week – Δείτε μέχρι πότε θα ισχύουν οι εκπτώσεις

Black Friday 2020: Για μια εβδομάδα θα κρατήσει τελικά η «γιορτή των εκπτώσεων» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Αυτό που ζητούσαν οι λιανέμποροι τελικά έγινε πράξη, καθώς η Black Friday μετατράπηκε σε Black Week, διαρκώντας συνολικά μια εβδομάδα.

Ουσιαστικά μιλάμε για όλη την εβδομάδα από 23 έως 30 Νοεμβρίου, ενώ η Black Friday είναι προγραμματισμένη για τις 27, ημέρα Παρασκευή.

Αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας, επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού και προϊόντων Do-It-Yourself, αλυσίδες βρεφικών ειδών αλλά και καλλυντικών ξεκινούν από σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο προσφορές που φτάνουν έως 60%. Πίσω από τη μεγαλύτερη διάρκεια των φετινών προσφορών υπάρχουν τρεις λόγοι:

Πρώτον, τα φυσικά εμπορικά καταστήματα έκλεισαν λίγο μετά την έναρξη των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων, γεγονός που επέφερε πλήγμα στις επιχειρήσεις.

Δεύτερον, πολλοί καταναλωτές προβαίνουν ήδη σε αγορές για τα Χριστούγεννα και, τρίτον και κυριότερο, φέτος η Black Friday θα γίνει αποκλειστικά εξ αποστάσεως, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των τηλεφωνικών παραγγελιών, καθώς το lockdown ισχύει τουλάχιστον έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι οι αγορές φέτος θα γίνουν από όλους όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν τον θεσμό της Black Friday μόνο εξ αποστάσεως, οι επιχειρήσεις δεν διστάζουν να διαφημίζουν πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά και τη δυνατότητα των τηλεφωνικών παραγγελιών, γνωρίζοντας ότι απευθύνονται σε όλο το καταναλωτικό κοινό και όχι μόνο σε όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές, συνιστώντας τους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους και να ελέγχουν αν παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα: η ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμός ΓΕΜΗ), τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος, η συνολική τιμή του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν εξόδων σε περίπτωση επιστροφής κ.λπ.), διαθεσιμότητα, τρόπος πληρωμής και αποστολής του προϊόντος, το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος εντός 14 ημερών από την παραλαβή του, καθώς και η πολιτική επιστροφής των προϊόντων της επιχείρησης σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Επιπλέον, ένας ιστότοπος είναι ασφαλής εάν εμφανίζεται εικονίδιο ασφαλείας (μια κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser και ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινάει με https://).

 

newsbomb

Shares