Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Bitcoin: Κινείται κοντά στα 16.000 δολάρια

Ισχνά κέρδη καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 16.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 16.450 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 322 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 63% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 77% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων είναι στη δίνη μεγάλης κρίσης, καθώς έχει χάσει περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια, αφού η συνολική κεφαλαιοποίηση (όχι μόνο των δημοφιλών bitcoin, Ethereum, Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano) των 9.158 κρυπτονομισμάτων από το υψηλό των 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, υποχώρησε σήμερα στα 854 δισ. δολάρια.

Μετά τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX και το σκάνδαλο του ξεπλύματος 2,2 δισ. δολαρίων μέσω κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, ορισμένες φήμες κάνουν λόγω ακόμη και για κατάρρευση δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, κάτι που θα σημάνει για ορισμένους στην αγορά και το «τέλος του παιχνιδιού».

Αν και ο σκεπτικισμός κορυφαίων παραγόντων του χρηματοοικονομικού τομέα όπως του Jamie Dimon, διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, για τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστός, κανείς δεν αντιτίθεται στις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain που στηρίζει τη χρήση τους.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares