Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

BINTEO που προκαλεί ΟΡΓΗ: Οι Τουρκοαζέροι βανδαλίζουν τάφους των Αρμενίων στο Καλμπατζάρ

BINTEO που προκαλεί ΟΡΓΗ: Τα εγκλήματα των Τουρκοαζέρων δεν σταματούν , με το παρακάτω βίντεο να σοκάρει στο Καλμπατζάρ .

Αν αναρωτιέστε γιατί πριν λίγες  μέρες οι εικόνες με Αρμένιους να ξεθάβουν τους δικούς τους αλλά ακόμα και να καίνε τα σπίτια τους προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των βάρβαρων Αζέρων , το παρακάτω βίντεο δίνει την απάντηση

Το βίντεο δείχνει τους Τουρκοαζέρους να βανδαλίζουν τάφους των Αρμενίων και οι εικόνες πραγματικά προκαλούν οργή .

Στο μεταξύ, το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο του τομέα Καλμπατζάρ που γειτνιάζει με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τη δεύτερη από τις τρεις περιοχές τις οποίες πρέπει να παραχωρήσει η Αρμενία μετά την κατάπαυση του πυρός που έθεσε τέρμα σε μάχες έξι εβδομάδων στη διαφιλονικούμενη αυτή περιοχή.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας στο Μπακού ανέφερε πως «μονάδες του αζερικού στρατού εισήλθαν στον τομέα Καλμπατζάρ στις 25 Νοεμβρίου», στη βάση της συμφωνίας για το τέλος των εχθροπραξιών που υπογράφτηκε στις αρχές Νοεμβρίου από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Ανάμεσα στην αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Αρμενία, η Καλμπατζάρ επρόκειτο να παραδοθεί στις 15 Νοεμβρίου αλλά το Μπακού είχε αναβάλει την παράδοση αυτή.

Υπογράφοντας την κατάπαυση του πυρός το Γερεβάν αποδέχθηκε να παραδώσει τρεις τομείς που περιβάλλουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ και διέφευγαν του ελέγχου του Μπακού από την εποχή ενός πρώτου πολέμου στα χρόνια του 1990.

Ο τομέας Καλμπατζάρ, όπως και εκείνος του Αγκντάμ που παραδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου και εκείνος του Λατσίν που αναμένεται να παραδοθεί την 1η Δεκεμβρίου, σχημάτιζαν μια ουδέτερη ζώνη που περιέβαλλε την αυτόνομη περιοχή. Άλλοι τέσσερις τομείς με παρόμοιο ρόλο ανακτήθηκαν στρατιωτικά από το Μπακού στη διάρκεια των μαχών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares