Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

BINTEO ME ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ! «… Δεν είναι ένα κομμάτι κρέας»…

BINTEO ME ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ! «... Δεν είναι ένα κομμάτι κρέας»...

Με ένα νέο βίντεο και το ίδιο μότο «ήταν δίκαιο έγινε πράξη» επανέρχεται το Μαξίμου για την προβολή του κυβερνητικού έργου. Το νέο βίντεο αφορά την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Εφη Αχτιόγλου.

«Από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» σχολιάζει ο πρωθυπουργός στο twitter αναρτώντας το σχετικό βίντεο.

Το βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, αρχίζει με την προβολή εικόνας κρεάτων και κιμά  και το σχόλιο «οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας να μας διαχειρίζονται όπως θέλουν.» Μιλούν εργαζόμενοι περιγράφοντας τη κατάσταση στην αγορά εργασίας και παρεμβάλεται η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου που εξηγεί τα περί της επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας ότι ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει αυξήσεις.

Το βίντεο κλείνει, όπως κάθε βίντεο του Μαξίμου που αφορά στην προβολή του κυβερνητικού έργου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να λέει «ήταν δίκαιο έγινε πράξη».

Στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού που αναρτήθηκε το βίντεο επισημαίνονται σχετικά τα εξής:

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένωνΉδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους.

Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους.

iefimerida

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares