Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μπιλ Κόσμπι: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση μίας 16χρονης στην έπαυλη του Playboy

Ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από τρία έως δέκα χρόνια, επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ


Οι ένορκοι του Λος Άντζελες έκριναν ένοχο τον διάσημο κωμικό Μπιλ Κόσμπι για μια ακόμη υπόθεση που αφορά την Τζούντι Χουθ, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ως έφηβη τη δεκαετία του 1970. Η απόφαση ολοκληρώνει μία από τις τελευταίες εναπομείνασες νομικές αξιώσεις κατά του 84χρονου, τον οποίο περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις επί σχεδόν πέντε δεκαετίες και με τον ίδιο να έχει εκτίσει ήδη φυλάκιση. Μάλιστα η αποφυλάκισή του, προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο και στα θύματά του οργή.

Την κακοποίησε 16 ετών

Οι ένορκοι, αποτελούμενοι από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασαν στη Xoυθ αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων. Δεν ορίστηκε ως εκ τούτου άλλη ποινή σύμφωνα με το CNN. Η Χουθ κατήγγειλε για πρώτη φορά την υπόθεση το 2014, υποστηρίζοντας σεξουαλική κακοποίηση κάνοντας λόγο για εκ προθέσεως και εξ αμελείας πρόκληση συναισθηματικής οδύνης. Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974, όταν ήταν 16 ετών.

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 64χρονη επεσήμανε πως η ίδια και μία φίλη της γνώρισαν τον Κόσμπι σε ένα πάρκο και, αργότερα, ο κωμικός την πήγε στην έπαυλη του Playboy. Κατάθεσε πως ο 37χρονος, τότε, της επιτέθηκε και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Ο ηθοποιός το έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Αποφυλακίστηκε πέρσι το καλοκαίρι

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από τρία έως δέκα χρόνια, επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος ως βιαστής πάνω από 50 γυναικών, είχε καταθέσει έφεση από το 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θεωρούσε ότι η φυλάκισή του ήταν παράνομη. Εκμεταλλευόμενος έτσι ένα παραθυράκι του νόμου αποφυλακίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares