Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μπιλ Γκέιτς: Θα στοιχημάτιζα κατά του bitcoin αν μπορούσα-“Bitcoin και ICO πιστεύω πως είναι μερικά από τα πιο τρελά-κερδοσκοπικά πράγματα”…

Ο συνιδρυτής της Microsoft , Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στοιχηματίσει ενάντια στο bitcoin αν μπορούσε…

«Ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δεν παράγετε τίποτα και έτσι δεν πρέπει να περιμένετε να ανεβεί. Είναι ένα είδος καθαρά «μεγαλύτερης ανόητης θεωρίας» τύπου επένδυσης », δήλωσε ο Γκέιτς στο « Squawk Box »του CNBC.

«Συμφωνώ ότι θα το συντομεύσω αν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να το κάνω», είπε.

Η τιμή ενός bitcoin αυξήθηκε εν συντομία 2.000 $ πέρυσι σε πάνω από 19.000 $ στα μέσα Δεκεμβρίου. Το κρυπτονομίσμα έχει έκτοτε χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας του και διαπραγματεύτηκε κοντά στα 9.300 $ τη Δευτέρα το πρωί. Περίπου 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί μέσω πωλήσεων νέων νομισμάτων ή ICO, από το 2016, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών ερευνών Autonomous Next.

“Bitcoin και ICO, πιστεύω εντελώς [είναι μερικά] από τα πιο τρελά, κερδοσκοπικά πράγματα”, δήλωσε ο Γκέιτς. Πρόσθεσε ότι κάποιος του έδωσε κάποτε bitcoin για τα γενέθλιά του, αλλά το πούλησε λίγα χρόνια μετά.

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν στην πραγματικότητα να συντομευθούν – τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και επιλογής bitcoin έχουν διατεθεί μέσω ορισμένων ανταλλαγών, για παράδειγμα – αλλά το να στοιχηματίζετε σε εικονικά νομίσματα δεν είναι τόσο εύκολο όσο είναι για πιο καθιερωμένα περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρικές μετοχές.

Όπως πολλοί επικριτές της αύξησης των τιμών κρυπτογράφησης, ο Γκέιτς είπε ότι η υποκείμενη τεχνολογία blockchain είχε τα πλεονεκτήματά της.

Το Blockchain εξαλείφει την ανάγκη για έναν διαμεσολαβητή τρίτου μέρους, όπως μια τράπεζα, δημιουργώντας γρήγορα μια ασφαλή, μόνιμη καταγραφή συναλλαγής μεταξύ δύο μερών. Το Bitcoin είναι η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain και οι εταιρείες διερευνούν τρόπους να εφαρμόσουν το blockchain στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, στις συναλλαγές και σε άλλους τομείς.

Γκέιτς είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Warren Buffett «s Berkshire Hathaway και μιλούσε από την Ομάχα της Νεμπράσκα, όπου ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων πραγματοποίησε την ετήσια μετόχων της συνάντηση το Σαββατοκύριακο. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Buffett και ο μακροχρόνιος επενδυτικός συνεργάτης και αντιπρόεδρος του, Charlie Munger , μίλησαν με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bashing bitcoin ως «δηλητηριώδους αρουραίου».

cnbc.com

 

Shares