Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Μπιλ Γκέιτς: Παρουσιάζει εργοστάσιο που φτιάχνει 30 εκατ. κουνούπια – Αυτό είναι το μυστικό

Συνεχίζει με στόχο της εξάλειψη των ασθενειών ο Μπιλ Γκέιτς που πλέον βάζει και τα… κουνούπια στο παιχνίδι.

Έτοιμος να κάνει τη διαφορά για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι είναι ο Μπιλ Γκέιτς, που έχει δημιουργήσει στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ένα εργαστήριο για πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

 

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft έχει βάλει μέσα σε αυτό το εργαστήριο πάνω από 30 εκατομμύρια κουνούπια, έχοντας ως στόχο της εξάλειψη ή τη μείωση πολλών ασθενιών.

Πώς θα το κάνει αυτό; Καλή ερώτηση. Τα κουνούπια που παράγονται σε αυτό το εργαστήριο μεταφέρουν βακτήρια που ονομάζονται Wolbachiaκαι τα εμποδίζουν να μεταδώσουν τον δάγκειο πυρετό και άλλους ιούς, όπως ο Ζίκα, η τσικουνγκούνια και ο κίτρινος πυρετός, στους ανθρώπους.

Με την απελευθέρωσή τους να αναπαραχθούν με άγρια ​​κουνούπια, θα μεταδώσουν τα βακτήρια αυτά, μειώνοντας τη μετάδοση του ιού και προστατεύοντας εκατομμύρια ανθρώπους από ασθένειες.

Μάλιστα και στο παρελθόν έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα που μιλούν για τα κουνούπια Wolbachia, με μελέτες να έχουν δείξει το πόσο μπορούν να βοηθήσουν στις ασθένειες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Μπιλ Γκέιτς: Τι έχουν δείξει οι τελευταίες μελέτες!

Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που διεξήχθη στη Yogyakarta της Ινδονησίας, διαπίστωσε ότι τα κουνούπια που φέρουν τη Wolbachia μείωσαν τον αριθμό των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στην πόλη κατά 77 τοις εκατό και τις νοσηλείες του δάγκειου πυρετού κατά 86 τοις εκατό.

Σε μια νέα μελέτη στο Μεντεγίν, τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν μειωθεί κατά 89 τοις εκατό από τότε που άρχισαν να απελευθερώνονται τα κουνούπια Wolbachia το 2015.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι μια τεράστια ανακάλυψη, προσφέροντας απόδειξη ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα προστατεύσει ολόκληρες πόλεις και χώρες από την απειλή ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών, το οποίο ηγείται της προσπάθειας Wolbachia, απελευθερώνει τώρα αυτά τα κουνούπια σε 11 χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Μεξικό, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Αυστραλία, Φίτζι, Κιριμπάτι, Νέα Καληδονία και Βανουάτου.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΌΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΉ ΑΤΖΈΝΤΑ

Μια ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Andy Wakefield, του Robert F. Kennedy, Jr. και του Children’s Health Defense. Παρακολουθήστε την ανατριχιαστική ιστορία των Αφρικανών γυναικών των οποίων η γονιμότητα απογυμνώθηκε τραγικά μέσω ενός πειραματικού προγράμματος εμβολιασμού κατά του τετάνου. Είναι οι γυναίκες παντού δίπλα;

Όπου υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να υπάρχει επιλογή

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ θα μάθετε:

 

  • Η ανατριχιαστική, ανατριχιαστική ιστορία του πώς ένα πείραμα ελέγχου πληθυσμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), υπό το πρόσχημα ενός προγράμματος εμβολιασμού, είχε ως αποτέλεσμα τη στείρωση εκατομμυρίων γυναικών στην Αφρική χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.
  • Πώς η ικανότητα να μεταφέρουν μια εγκυμοσύνη στο τέλος έχει αφαιρεθεί τραγικά από αυτές τις γυναίκες καθώς η κυβέρνησή τους προσπαθεί να καλύψει τα στοιχεία.
  • Σχετικά με έναν γενναίο, Κενυάτη γιατρό – τον Δρ Stephen Karanja – που προειδοποίησε τον κόσμο ότι μόλις τελειώσουν με την Αφρική, θα έρθουν για τα παιδιά και όλους τους άλλους.
  • Προοπτικές από κορυφαίους ειδικούς που εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με άλλα εμβόλια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπογονιμότητα σε γυναίκες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου για τον COVID.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares