Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Big Brother στη Σουηδία! Περιπολίες με Drones θα κάνει η Αστυνομία…

Σε απάντηση προς το κύμα απελπισίας  που κατέκλυσε την πολυπολιτισμική, Σουηδική πόλη του Μάλμο, η αστυνομία καταφεύγει στην έσχατη “Big Brother” λύση, του να εξαπολύσει σύστημα παρακολούθησης μέσω Drones.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της Σουηδικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα εν ονόματι “Οperation Remormist”, στοχεύει στη συνεχόμενη εναέρια παρακολούθηση και περιπολία της πόλης, με τη χρήση καμερών ασφαλείας, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες πάνω σε drones.

Έτσι λοιπόν, οι δηλώσεις της αστυνομίας υποστήριξαν πως αυτός ο προηγμένος τρόπος αστυνόμευσης, θα ενισχύσει την πάταξη της εγκληματικότητας, διορθώνοντας διάφορα ελλείμματα του παραδοσιακού . Επιπλέον πρόσθεσαν πως η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται στην ασφάλεια και στην προτροπή πιθανών εγκλημάτων.

Κύριος στόχος του προγράμματος θα αποτελέσουν τα σημεία της πόλης, τα οποία είναι φημισμένα για την εμπορεία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που συμβαίνουν καθημερινά σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του Οκτώβρη, η Σουηδική Αστυνομία δημοσίευσε στατιστικά που έδειχναν πως κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2019, περιστατικά που περιλάμβαναν εκρήξεις αυξήθηκαν κατά 45% , σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

 

Shares