Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Όλα τα φώτα στο ΟΑΚΑ

Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ντέρμπι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ο πέμπτος στην τρέχουσα σεζόν, θα προστεθεί σήμερα (19/3, 15:45, ΕΡΤ3) στο ΟΑΚΑ όπου οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.


Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, έχει όμως μία από τις δύο αήττητες έδρες του Πρωταθλήματος έχοντας κάνει το 9/9 όπως και ο Ολυμπιακός. Η τελευταία φορά που διατήρησε το αήττητο του στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο, ήταν στη σεζόν που διακόπηκε από την πανδημία και όταν είχε κάνει το 10/10. Αν οι «πράσινοι» πάρουν το σημερινό ντέρμπι και νικήσουν τον Απόλλωνα για την 21η αγωνιστική, θα κάνουν το απόλυτο ως γηπεδούχοι για 16η φορά στα 31 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Με τη νίκη του επί του Προμηθέα την περασμένη Κυριακή, ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του όχι μόνο στη φετινή Basket League αλλά και σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις από τις 22 Νοεμβρίου 2021, φτάνοντας στις 50 συνεχόμενες επιτυχίες. Αν καταφέρει να επεκτείνει αυτό το σερί μέσα από το αυριανό ντέρμπι, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, παράλληλα βέβαια και με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι οφ, για 14η φορά στις 29 σεζόν στις οποίες ήταν παρών στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Δύο εκπρόσωποι της ελληνικής περιφέρειας στην Basket League θα αναμετρηθούν αργότερα (19/3, 16:00, ERT Sports 1). Κολοσσός και Απόλλων θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Ο Κολοσσός, προερχόμενος από το μεγαλύτερο του, αρνητικό σερί στη σεζόν, αφού μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες, επιστρέφει στο γήπεδο του από το οποίο πέρασε μόνο ο Ολυμπιακός (7-1). Με νίκη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και συνολικά για 11η φορά στις 18 χρόνια του στην κατηγορία. Παράλληλα θα διατηρήσει ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των πλέι οφ.

Ο Απόλλων, μετά από εννιά συνεχόμενες ήττες, επέστρεψε στις επιτυχίες με την επικράτηση του επί του Ιωνικού και με την οποία έφτασε στις τέσσερις, αριθμό τον οποίο όμως έχουν και οι υπόλοιποι τρεις της «ουράς» της βαθμολογίας. Η ομάδα της Πάτρας είναι μία από τις τρεις της φετινής Basket League που δεν έχουν ακόμη νίκη μακριά από την έδρα τους.

Στο PAOK Sports Arena θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, αφού εκεί ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει (19/3, 17:00, ERT Sports 2) την Καρδίτσα. Οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγάλες νίκες, αφού οι «ασπρόμαυροι επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού και οι Θεσσαλοί του Άρεως.

Ο Δικέφαλος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός φέτος στην έδρα του, έχοντας απολογισμό επτά νικών σε εννιά παιχνίδια αφού πέρασαν από αυτήν μόνο ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι. Στην προηγούμενη τετραετία δεν είχε λιγότερες από τρεις εντός έδρας ήττες κανονικής περιόδου ενώ στην περσινή σεζόν είχε ρεκόρ 7-5.

Η Καρδίτσα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που μοιράζονται την τελευταία θέση με απολογισμό τεσσάρων νικών και μία από τις τρεις που δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο προς μια εκτός έδρας επιτυχία (0-9). Έξι από αυτές τις εννιά εκτός έδρας ήττες, σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές και οι τρεις που η διαφορά ήταν μονοψήφια, ήταν εκείνες απέναντι στους άμεσους αντιπάλους της για την παραμονή. Ηττήθηκε με έξι από τον Απόλλωνα, με έναν από το Λαύριο και επτά από τον Ιωνικό.

Πηγή: fosonline.gr

Shares