Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Ματς-φωτιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στην Basket League την Κυριακή (15/1).


Στο ΟΑΚΑ θα γίνει το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της σημερινής (15/1, 15:45, ΕΡΤ3) ημέρας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Άρη. Οι «πράσινοι» προέρχονται από τη δύσκολη, όπως εξελίχθηκε στο τέλος, νίκη επί του Περιστερίου ενώ οι «κιτρινόμαυροι» από την ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα.

Ο Παναθηναϊκός μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα, μετά από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με μία ακόμη, θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο φετινό σερί του αφού είχε πέντε σερί επιτυχίες από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Οι «πράσινοι» έχουν μία από τις τρεις αήττητες έδρες της φετινής Basket League –μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό- αφού μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Με αυτά έχουν φτάσει το συνολικό, εντός έδρας σερί τους για την κανονική περίοδο στο 7-0 μετά την ήττα της 11ης Απριλίου 2022 από τον Ολυμπιακό.
Ο Άρης έχασε για δεύτερη φορά φέτος, δύο συνεχόμενα παιχνίδια (από τον Κολοσσό εντός και τον Προμηθέα εκτός έδρας) αφού αυτό έγινε και στην αρχή της σεζόν, στη 2η και στην 3η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτων μακριά από την έδρα της μετρώντας δύο νίκες και τρεις ήττες. Έχει ισοφαρίσει όμως ήδη τον αριθμό των διπλών που είχε τόσο πέρυσι (2-10) όσο και πρόπερσι (2-9).

Ενδιάμεσα στις μάχες τους για τα play in του BCL και αφού οδήγησαν τις σειρές τους σε τρίτο παιχνίδι, ΠΑΟΚ και Περιστέρι θα αναμετρηθούν σήμερα (15/1, 19:15, ΕΡΤ3) στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου, σε ένα ντέρμπι τετράδας αφού ήταν αυτοί που πλαισίωσαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Δικέφαλος προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έχασαν στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο (7-4) για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Το έκανε αφού παρουσιάστηκε αποτελεσματικός στην έδρα του σημειώνοντας τέσσερις νίκες σε πέντε ματς καθώς ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό. Στο PAOK Sports Arena νίκησε κατά σειρά τον Άρη, τον Ιωνικό, τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα έχοντας κατά μέσο όρο 91 πόντους στην επίθεση.

Το Περιστέρι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels και στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, κάτι που έγινε για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε χάσει και στα ματς της 2ης και της 3ης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μακριά από την έδρα του έχει πλέον αρνητικό πρόσημο μετρώντας δύο νίκες και τρεις ήττες ενώ η επιθετική του παραγωγικότητα είναι μειωμένη σχεδόν κατά 12 πόντους σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια του αφού (78,8 έναντι 90,5).

Πηγή: fosonline.gr

Shares